Vrijwillig aan de slag?

Gewoon doen!

Een waardevolle aanvulling

Vrijwilligerswerk is een waardevolle aanvulling op de professionele zorg en welzijn. Vrijwilligers dragen bij aan een warme huiselijke sfeer en kunnen extra persoonlijke aandacht geven aan onze bewoners.

In onze woonzorgcentra zijn ongeveer 200 vrijwilligers actief. Zij spelen een belangrijke rol bij activiteiten in het dagelijks leven. Denk hierbij aan koffie schenken, eten delen, helpen bij activiteiten (zoals bingo, sjoelen, optredens, beautyochtenden, creatieve activiteiten, etc.), helpen bij gezellige uitstapjes, ondersteuning in de woonkamers, als buddy voor bewoners, het rijden van de rolstoelbus, bezoekvrijwilliger bij bewoners, wandelvrijwilliger, etc.

Vrijwilliger worden?

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met geduld, begrip en belangstelling voor onze doelgroepen. We zijn actief in Thuiszorg en Wonen met Zorg.

Aanmelden als vrijwilliger

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met geduld, begrip en belangstelling voor ouderen

Actuele vacatures voor vrijwillgers bij Libertas Leiden

Voor onze zorglocatie Lorentzhof zijn we op zoek naar enthousiaste en sociale vrijwilligers die het leuk vinden om het restaurant te ondersteunen en voor onze bewoners de warme lunch te verzorgen.

Trots op onze vrijwilliger Ronald Pesant

Op woensdagavond 7 december 2023, Nationale Vrijwilligersdag, was de uitreiking van de Leidse vrijwilligersprijzen in een volle stadsfoyer in het Stadhuis. Feitelijk verdient iedere vrijwilliger een prijs. Sportclubs, kerken, culturele organisaties, ze draaien allemaal voor het overgrote deel op vrijwilligers. Maar ook zorginstellingen kunnen nauwelijks zonder de hulp van mensen die zich belangeloos inzetten.

Ronald Pesant, onze enthousiaste vrijwilliger in Rijn en Vliet, was een van de genomineerden.