Vertrouwde zorg dichtbij

De Leidse zorginstelling

Vertrouwde zorg dichtbij

Libertas Leiden staat voor ‘Vertrouwde zorg, dichtbij’, ongeacht de woonsituatie. Daarnaast participeert Libertas Leiden in de sociale wijkteams en andere samenwerkingsverbanden en is daarmee een centrale schakel in de stad Leiden in het verbinden van zorg en welzijn. Samen werken aan kwaliteit van leven, met aandacht, plezier en ondernemerschap.

De ontwikkelingen waar Libertas Leiden mee te maken krijgt tot 2040 vragen om een stevige aanpak. Het aandeel ouderen neemt fors toe. De behoefte aan zorg en de zwaarte van zorg neemt toe terwijl het aantal verpleeghuisplekken gelijk blijft en er is een tekort aan arbeidskrachten.


Naar libertasleiden.nl


Gewoon goede zorg leveren

Libertas Leiden levert de juiste zorg op de juiste plek vanuit positieve gezondheid. Medewerkers zijn optimaal ondersteund door technologie en werken actief samen met informele zorgverleners.

Dé zorginstelling voor alle Leidenaren

Libertas Leiden is zichtbaar aanwezig in de wijk, speelt in op demografie, doelgroep en zorgvraag en werkt samen met huisarts en welzijnsmedewerkers.

Aantrekkelijke werkgever

Libertas Leiden staat voor vrijheid, diversiteit en een goede waardering voor het werk. Werken met aandacht, plezier en ondernemerschap.

Altijd financieel gezond

Alle activiteiten zijn financieel gedekt, de overhead is bescheiden en de organisatie is financieel gezond.

Samenwerken met anderen

Libertas Leiden is de verbinder in de stad van zorg, welzijn en wonen voor kwetsbare doelgroepen en werkt daarin actief samen met gemeente, corporaties en zorg- en welzijnsorganisaties.

Onze zorg

Al meer dan 60 jaar ondersteunen we de inwoners van Leiden met zorg aan huis en bieden we een woonomgeving voor wie niet meer thuis kan wonen.


Bekijk alle vacatures

Ontdek de zorg

Ben je op zoek naar een baan in Zorg en Welzijn of wil je een studie volgen?

Op het zorg en welzijn plein vind je online meer informatie over alle opleidingen, beroepen, baankansen en wat je kunt verdienen.


ZorgenWelzijnplein

Onze locaties


De Parelvissers

Bizetpad 8
2324 JP Leiden


Het Gebouw

Bonaireplein 34
2315 HG Leiden


Lorentzhof

Lorentzhof 1
2313 GA Leiden


Rijn en Vliet

Aaltje Noordewierlaan 1
2324 KP Leiden


Robijnhof

Robijnhof 1
2332 KJ Leiden