Welkom nieuwe collega!

Goed dat je onze welkomstpagina bezoekt. Je eerste werkdag komt snel dichterbij en wij zijn helemaal klaar om jou te ontvangen op de werkvloer. Voordat het zover is, vind je hier alle informatie die voor jou als nieuwe medewerker van Libertas Leiden nuttig of verplicht is. Denk aan informatie over onze gedragscode, hoe je de verklaring omtrent gedrag (VOG) regelt en wat onze werkwijze is als je ziek wordt.

Lees het allemaal rustig door. Als je vragen hebt of ergens over twijfelt, neem dan contact op met je collega’s van HR via hradministratie@libertasleiden.nl of 071-5168105.

Wat heb je op orde voordat je eerste werkdag begint?

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat jouw gedrag in het verleden geen risico is voor het uitvoeren van een bepaalde taak of functie. Meer informatie over hoe je de VOG aanvraagt en declareert, kun je hier vinden.

Volgt nog.

Libertas Leiden werkt samen met een arbodienstverlener. Je meldt jezelf ziek in het online platform Symbios. Maak alvast een account aan in Symbios. In de handleiding lees je hoe je dit doet.
Download hier de gedragscode.
Het is in Nederland verplicht om, wanneer je als verpleegkundige wilt werken, ingeschreven te staan in het BIG-register. Indien je als verpleegkundige niet ingeschreven staat, zijn zowel jij als Libertas Leiden in overtreding met de wet. Een BIG-registratie geeft duidelijkheid over jouw bevoegdheden. Daarom verzoeken wij je zo spoedig mogelijk te registreren in het BIG-register en het BIG-nummer en bewijs van de registratie door te geven aan de HR Administratie.
Bij Libertas Leiden zijn alle medewerkers in de functie van Verzorgende en Verpleegkundige ingeschreven in het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden (V&VN). Meer informatie hierover kun je vinden in de bijlage.

Op naar je eerste werkdag

Heb je alle informatie gelezen en is de checklist afgevinkt? Dan kan je lekker achterover gaan zitten tot het moment dat je bij ons aan de slag gaat. Op je eerste werkdag word je welkom geheten door je directe collega’s op de werkvloer. Je krijgt weer nieuwe informatie over de toegang tot onze systemen en begint met het inwerkprogramma.
Alvast veel succes en werkplezier gewenst! We zien ernaar uit je binnenkort te ontmoeten.

Handig om te weten

Hieronder vind je aanvullende informatie. Handig om alvast door te lezen, maar niet per se noodzakelijk voor je eerste werkdag.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden kun je fiscaal voordelig een fiets, sportabonnement of nog veel meer andere producten aanschaffen. De spelregels zijn te vinden in deze bijlagen: Fiscfree en Leidse fietsregeling
Kies je voor de regeling aanvullende reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, dan kan je naast de gebruikelijke vergoeding in aanmerking komen voor een (onbelast) aanvullende reiskostenvergoeding woon-werkverkeer. Meer informatie is te vinden in de reiskostenregeling in kwaliteitshandboek (toegankelijk vanaf het moment dat je in dienst bent).
Als je bij ons komt werken, bouw je pensioen op via Pensioenfonds Zorg en Welzijn, ofwel PFZW. Wij melden je aan, waarna je als nieuwe deelnemers rechtstreeks informatie van PFZW ontvangt. We hebben alvast een welkomstflyer van PFZW voor je toegevoegd. Op de website pfzw.nl vind je het antwoord op bijna alle vragen die je mogelijk hebt.
Als zorgmedewerker kun je interessante collectiviteitskorting op je (zorg)verzekering krijgen. Ook bieden verschillende verzekeraars extra’s op het gebied van vitaliteit. Denk aan korting op sportschoolabonnementen, mindfulness trainingen en andere workshops. Bekijk hier alle collectiviteitsnummers.
Mocht je onder de doelgroep vallen voor een doelgroepverklaring loonkostenvoordeel (LKV) dan kun je dit aanvragen via deze link. Met de Keuzehulp: Loonkostenvoordeel zie je of je onder 1 van de 4 doelgroepen valt.

Bruikleenmiddelen zijn bijvoorbeeld jouw werkkleding en pasje om naar binnen te komen. In je eerste werkweek maakt jouw leidinggevende een afspraak met jou waar je de bruikleenmiddelen kunt ophalen.

Binnen Libertas Leiden werken we met verschillende systemen. Toegang is afhankelijk van jouw functie en locatie. Alle medewerkers van Libertas Leiden krijgen op de eerste werkdag van de teammanager, wijk/locatieverpleegkundige of planner een instructie met inloggegevens. 

Op onze intranetpagina mijn.libertasleiden.nl zijn de tegels naar de verschillende systemen te vinden.