Zorgassistent VPT

Functieomschrijving

THUISZORG, SALARIS MAX €2.416,15 O.B.V. 36 UUR CONFORM DE CAO VVT FWG 15, 16-24 UUR OF EEN 0-URENCONTRACT, LEIDEN

Sluitingsdatum: voor deze functie hanteren we geen sluitingsdatum, maar gaan we onmiddellijk in gesprek met kandidaten die we geschikt vinden!


Wat wil jij?

Wil jij graag onze cliënten ondersteunen zodat ze zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen? Vind jij het leuk om hen te ondersteunen bij de individuele begeleiding, het schoonmaken van hun woning en bij het halen van boodschappen? En vind je het gezellig om samen met de cliënt een kopje koffie en thee te drinken en een wandeling te maken zodat zij zich minder eenzaam voelen? Lees dan vooral verder!


Over de functie zorgassistent VPT (= Volledig Pakket Thuis)
Als zorgassistent VPT begeleid en ondersteun je op professionele wijze de cliënt bij zorg en begeleiding in hun eigen woonomgeving. Het is van belang dat je een band opbouwt met de cliënt, zodat passende zorg geboden kan worden. Door te observeren en situaties goed in te schatten weet jij wat de cliënt nodig heeft. De cliënt wordt gestimuleerd en gemotiveerd, zodat de cliënt het gevoel van zelfstandigheid behoudt. Als VPT zorgassistent heb je een afwisselende functie dat bestaat uit individuele begeleiding, huishoudelijke taken, bereiden van maaltijden en lichte ADL taken. Ook een wandeling maken met de cliënt en een kopje koffie of thee drinken behoort tot jou takenpakket. Jij zorgt er dus onder andere voor dat onze cliënten minder eenzaam zijn.

Je hebt veel contact met de cliënten en bouwt snel een band met hen op. Als zorgassistent ben je daarom geduldig, geef je vertrouwen en bied je een luisterend oor. De rode draad is dat je handelen gericht is op het zo zelfstandig mogelijk laten functioneren van de cliënt. Wanneer je wilt is het mogelijk om een ADL cursus te doen of zelfs de opleiding tot helpende te gaan volgen, zodat je ook kunt helpen bij het wassen en aankleden van de cliënten.

De functie zorgassistent VPT is nieuw binnen Libertas Leiden. Je kunt dus deel gaan uitmaken van een nieuwe dienst en als een van de eerste ervaring gaan opdoen als zorgassistent VPT. Dit biedt jou de mogelijkheid om ook mee te denken aan hoe we deze functie het beste kunnen gaan invullen en inrichten.


Wat wij jou bieden

Wij doen altijd het beste voor onze cliënten, maar we vinden ook dat jij het beste verdient.  Daarom investeren wij graag in jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw functie vorm te geven en bij te dragen aan de vernieuwing van onze organisatie. Je kunt rekenen op een werkomgeving in beweging, waar je een zinvolle bijdrage kunt leveren en deel uitmaakt van een dynamisch team. Daarnaast bieden wij:

 • Een salaris conform FWG 15: maximaal €2.416,15 bruto, op basis van 36 uur;
 • Een contract voor onbepaalde tijd na een proeftijd van twee maanden;
 • Afwisselende baan met veel uitdaging en verantwoordelijkheid;
 • Ruimte en budget voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling, 237,4 vakantie uren o.b.v. een 36-urige werkweek en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Functievereisten

Wat jij meebrengt
Wanneer je interesse hebt in deze functie zegt dat al dat je het hart op de juiste plek hebt zitten en dat je iemand bent die andere mensen graag helpt. Dat vinden wij belangrijk. En verder:

 • Is enige ervaring binnen de (ouderen)zorg van harte welkom, maar heb je andere kennis en ervaring, dan dagen we je zeker uit ook te reageren;
 • Spreek je de Nederlandse taal goed en heb je uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Ben je geduldig, heb je inlevingsvermogen, verantwoordelijkheidsgevoel en kun je goed zelfstandig werken;
 • Heb je ervaring met het huishouden, liefst in omgeving van anderen;
 • Een geldige "Verklaring Omtrent Gedrag" (VOG).


Over Libertas Leiden
Libertas Leiden is als ouderenzorg- en thuiszorgorganisatie al meer dan 60 jaar actief in Leiden en is een in-en-in Leidse organisatie. Wij bieden cliënten enerzijds Wonen met Zorg aan en anderzijds zorg aan cliënten die nog thuis (willen blijven) wonen, de Thuiszorg. Libertas Leiden is een organisatie met meer dan 700 leuke collega’s, een goed salaris en aandacht voor jou en jouw toekomst. Wij zijn voortdurend in ontwikkeling om ervoor te zorgen dat wij een aantrekkelijk werkgever zijn voor werkzoekenden en aantrekkelijk blijven voor de mensen die al bij ons werken. Vertrouwde zorg dichtbij is waar we voor staan. Om die reden werken we met vaste teams en huren we geen uitzendkrachten en ZZP'ers in.

Over de sector Thuiszorg bij Libertas Leiden: vertrouwd en dichtbij
De cliënt staat bij ons centraal. Dat komt tot uiting in onze maatwerkoplossingen. Onze drijfveer is de zelfredzaamheid van onze cliënten. Zo bepalen wij niets voor ze, maar houden wij rekening met de manier waarop zij zorg willen ontvangen. Door onze hulp en aandacht kunnen zij thuis blijven wonen; we prikkelen hen om zoveel mogelijk zelf het heft in handen nemen en te houden.
Onze Sector Thuiszorg is in ontwikkeling en kent uitdagende vraagstukken. Zo zijn we onder andere bezig met:

 • het opzetten van een nieuw VPT (=Volledig Pakket Thuis) team, met als uitgangspunt dat de cliënt thuis blijft wonen en wij het volledige pakket zorg leveren;
 • geven we vorm en uitvoering aan een nieuwe manier van plannen en roosteren;
 • maken we ons klaar voor de leidraad herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging, en daarmee samenhangend;
 • draaien we een project in het kader van de herpositionering van de wijkverpleegkundige.

In de Thuiszorg werken we met kleine teams, door de hele stad. Daarmee geven we uiting aan de kernwaarden van Libertas: ondernemend, aandacht en plezier.

Spreekt dit je aan en heb je interesse in deze functie Zorg assistent VPT?

Laat ons dat dan weten! Solliciteer via onderstaande RODE BUTTON en geef aan wat je zo aanspreekt in deze functie en waarom jij denkt dat we jou voor deze functie moeten hebben.


Bij vragen over de functie
Voor meer informatie over de functie zorgassistent VPT kun je contact opnemen met Naomi Knol, coördinator VPT bij Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-22167249 of per mail.


Bij vragen over de procedure

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Salima Sidayne, Recruiter bij Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-52364351 of per mail.


Hoe dan verder?

 • Je krijgt binnen 24 uur na je sollicitatie een ontvangstbevestiging. Vervolgens nemen wij zo snel mogelijk contact met je op, hetzij via de mail of telefonisch;
 • Als we je geschikt vinden plannen we zo snel mogelijk een sollicitatiegesprek;
 • Wanneer dit gesprek positief verloopt voor alle partijen dan volgt het tweede gesprek, details hierover volgen later;
 • Daarna weten wij heel snel of wij met jou aan de slag willen en laten wij je dat ook snel weten. En als jij dat dan ook wilt dan zijn wij heel erg blij!
 • Dan volgt er nog een ontmoeting waarin jij het arbeidscontract tekent en dan is het aftellen voor ons, tot de dag dat jij gaat starten!


Nb: bij aanname moet een VOG (= verklaring omtrent gedrag) overlegd kunnen worden. Deze moet je zelf aanvragen en betalen, maar wordt door ons weer vergoedt bij de eerste salarisuitbetaling.

Libertas Leiden streeft ernaar om het hele traject binnen 3 weken na sluitingsdatum afgerond te hebben. Wij kijken enorm uit naar je komst!