Wondverpleegkundige

Functieomschrijving

THUISZORG, MBO-VERPLEEGKUNDE NIV4, SALARIS MAXIMAAL FWG 50 €3.818,87 OBV 36 UUR, CONTRACT VOOR ONBEPAALDE TIJD, LEIDEN

24 uur per week


Wat wil jij?

Wil je graag excellente wondzorg verlenen en stem jij deze zorg graag af tussen diverse partijen? Lijkt het je leuk om samen met je collega wondverpleegkundige een Wondzorgteam op te zetten? Lees dan vooral verder!


Over de functie wondverpleegkundige

Als wondverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig verlenen van verpleegkundige- en geprotocolleerde wondzorg aan cliënten met complexe wonden. Je geeft scholing en voorlichting aan verschillende beroepsgroepen binnen Libertas Leiden. Je coördineert de zorg en stemt de behandeling af tussen de professionals, aanbieders en instanties in de zorgketen. Je weet de juiste initiatieven te nemen en contacten te leggen bij de afstemming van zorg en behandeling.

De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats bij cliënten van Libertas Leiden die nog thuis wonen en die in onze wonen met zorg locaties verblijven. Om optimale zorg te kunnen leveren aan cliënten met complexe wonden is samenwerking met (wijk)verpleegkundigen, huisartsen, ziekenhuizen en leveranciers van wondmaterialen van belang. De doelgroep bestaat uit cliënten met chronische en/of complexe wonden. De wondverpleegkundige werkt volgens de laatste richtlijnen en gebruikt haar/zijn kennis om de verstorende factoren snel weg te nemen en een wondmilieu te creëren waarin het lichaam de wond optimaal kan laten herstellen. Natuurlijk weet jij dat complexe wonden excellente behandeling en verzorging nodig hebben zodat chronische klachten voorkomen worden.

Daarnaast zal je, samen met je collega wondverpleegkundige, het Wondzorgteam gaan opzetten en hier een trekkersrol in hebben. 

Functievereisten

Wat wij jou bieden

Wij doen altijd het beste voor onze cliënten, maar we vinden ook dat jij het beste verdient.  Daarom investeren wij graag in jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw functie vorm te geven en bij te dragen aan de vernieuwing van onze organisatie. Je kunt rekenen op een werkomgeving in beweging, waar je een zinvolle bijdrage kunt leveren en deel uitmaakt van een dynamisch team. Daarnaast bieden wij:

 • Een contract voor onbepaalde tijd;
 • Arbeidsvoorwaarden en salaris conform de CAO VVT. Als wondverpleegkundige, die in het bezit is van een diploma verpleegkundige niveau 4 en het diploma wondverpleegkundige, verdien je maximaal EUR 3.818,87 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (FWG 50 CAO VVT).
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenregeling bij Zorg en Welzijn, collectieve zorgverzekering via Zorg en Zekerheid, 237,4 vakantie uren obv een 36-urige werkweek, 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en Fiscfree, waarmee je voordelig een nieuwe fiets, computer/ipad of een fitnessabonnement kunt aanschaffen
 • Individuele scholing- en opleidingsmogelijkheden waaronder bekwaamheidsscholing op verpleegtechnische vaardigheden;
 • Vergoeding lidmaatschap V&VN inclusief registratie kwaliteitsregister.


Wat jij meebrengt
Wanneer je interesse hebt in deze functie zegt dat al dat je het hart op de juiste plek hebt zitten en dat je iemand bent die andere mensen graag helpt. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, want je realiseert je dat je met kwetsbare mensen werkt die op jou en jouw kennis en kunde vertrouwen. Dat vinden wij belangrijk. En verder:

 • Ben je in het bezit van een diploma MBO-verpleegkundige niveau 4 of HBO-verpleegkundige
 • Ben je daarnaast ook in het bezit van een diploma wondverpleegkundige aan het ErasmusMC in Rotterdam
 • Ben jij die enthousiaste collega, die goed ontwikkelde communicatieve en sociale vaardigheden heeft;
 • Ben je initiatiefrijk en stressbestendig in complexe- en ad hoc situaties;
 • Kan jij heel goed zelfstandig werken, maar ook in teamverband en ga je flexibel om met het draaien van alle diensten.


Over Libertas Leiden

Libertas Leiden is als ouderenzorg- en thuiszorg organisatie al meer dan 60 jaar actief in Leiden en is een in-en-in Leidse organisatie. Wij bieden cliënten enerzijds Wonen met Zorg aan en anderzijds zorg aan cliënten die nog thuis (willen blijven) wonen, de Thuiszorg.
Libertas Leiden is een organisatie met meer dan 700 leuke collega’s, een goed salaris en aandacht voor jou en jouw toekomst. Wij zijn voortdurend in ontwikkeling om ervoor te zorgen dat wij een aantrekkelijk werkgever zijn voor werkzoekenden en aantrekkelijk blijven voor de mensen die al bij ons werken. 

 

Over de sector Thuiszorg bij Libertas Leiden: vertrouwd en dichtbij, sterk in de wijk
De cliënt staat bij ons centraal. Dat komt tot uiting in onze maatwerkoplossingen. Onze drijfveer is de zelfredzaamheid van onze cliënten. Zo bepalen wij niets voor ze, maar houden wij rekening met de manier waarop zij zorg willen ontvangen. Door onze hulp en aandacht kunnen zij thuis blijven wonen; we prikkelen hen om zoveel mogelijk zelf het heft in handen nemen en te houden.
Onze Sector Thuiszorg groeit sterk, is in ontwikkeling en kent uitdagende vraagstukken. Zo zijn we onder andere bezig met:

 • Het opzetten van een Wondzorg team;
 • Maken we ons klaar voor de leidraad herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging, en daarmee samenhangend;
 • Draaien we een project in het kader van de herpositionering van de wijkverpleegkundige.

In de Thuiszorg werken we met kleine teams, door de hele stad. Daarmee geven we uiting aan de kernwaarden van Libertas: ondernemend, aandacht en plezier.

Over de sector Wonen met Zorg
Libertas Leiden heeft vier Wonen met Zorg locaties in verschillende woonwijken van Leiden. Hier bieden we onze bewoners een prettige woonomgeving waar zij zoveel mogelijk hun zelfstandigheid behouden. We bieden zorg en begeleiding die hierbij past. Dat kan op een afdeling somatiek zijn of op een afdeling psychogeriatrie.


Spreekt dit je aan en heb je interesse in deze functie wondverpleegkundige?

Laat ons dat dan weten! Solliciteer via onderstaande RODE BUTTON en geef aan wat je zo aanspreekt in deze functie en waarom jij denkt dat we jou voor deze functie moeten hebben.

Bij vragen over de functie wondverpleegkundige
Voor meer informatie over de functie wondverpleegkundige kun je contact opnemen met Hilda Guijt, Locatie verpleegkundige bij Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-20844978 of per mail


Bij vragen over de procedure

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Petra Vogels, Recruiter bij Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-24201771 of per mail


Hoe dan verder?

 • Je krijgt binnen 24 uur na je sollicitatie een ontvangstbevestiging en binnen 3 werkdagen nemen wij contact met je op, hetzij via de mail of telefonisch;
 • Wanneer wij, na ons telefonisch gesprek, enthousiast zijn over jou, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit gesprek heb je dan met Leon van Roon, teammanager Thuiszorg en Hilda Guijt, locatie verpleegkundige en wondverpleegkundige;
 • Wanneer dit gesprek positief verloopt voor alle partijen dan volgt het tweede gesprek, details hierover volgen later;
 • Daarna weten wij heel snel of wij met jou aan de slag willen en laten wij je dat ook snel weten. En als jij dat dan ook wilt dan zijn wij heel erg blij!
 • Dan volgt er nog een ontmoeting waarin jij het arbeidscontract tekent en dan is het aftellen voor ons, tot de dag dat jij gaat starten!

Nb: bij aanname moet een VOG (= verklaring omtrent gedrag) overlegd kunnen worden. Deze moet je zelf aanvragen en betalen, maar wordt door ons weer vergoed bij de eerste salarisuitbetaling.

Libertas Leiden streeft ernaar om het hele traject binnen 3 weken na sluitingsdatum afgerond te hebben. Wij kijken enorm uit naar je komst!