Vrijwilliger

Functieomschrijving

Wat wil jij?
Wil jij vrijwilligerswerk doen binnen Libertas Leiden, een organisatie met vele mogelijkheden en kansen? Wil werken met (oudere) mensen en vind je het leuk hen een fijne dag te bezorgen?
Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met geduld, begrip en belangstelling voor onze doelgroepen. We zijn actief in Thuiszorg en Wonen met Zorg. Lees vooral verder over de mogelijkheden.


Over het werk

Vrijwilligerswerk is een waardevolle aanvulling op de professionele zorg en welzijn. Vrijwilligers dragen bij aan een warme huiselijke sfeer en kunnen extra persoonlijke aandacht geven aan onze bewoners. In onze woonzorgcentra zijn ruim 300 vrijwilligers actief. Zij spelen een belangrijke rol bij activiteiten in het dagelijks leven. Denk hierbij aan koffie schenken, eten delen, helpen bij activiteiten (zoals bingo, sjoelen, optredens, beautyochtenden, creatieve activiteiten, helpen bij gezellige uitstapjes, ondersteuning in de woonkamers, als buddy voor bewoners, het rijden van de rolstoelbus, bezoekvrijwilliger bij bewoners, wandelvrijwilliger, etc.  In onze vier woonzorgcentra wonen voornamelijk ouderen met een zorgindicatie.

Functievereisten

Wat breng je mee
We vragen geen specifieke diploma’s of talenten, wel een hart voor de oudere medemens, interesse in hen en een open, vriendelijke en respectvolle houding. Ook is een basisbeheersing van de Nederlandse taal vereist en is het voor de continuïteit prettig als de vrijwilliger minimaal een aantal maanden wil blijven. Vrijwilligers participeren nooit in de persoonlijke verzorging van bewoners, maar ondersteunen altijd medewerkers.


De motivatie voor vrijwilligerswerk verschilt per persoon: iets voor een ander doen, iets teruggeven aan de mensen die ons land opgebouwd hebben, een zinvolle dag invulling, de Nederlandse taal oefenen, werkervaring opdoen. Onze vrijwilligers hebben een zeer diverse achtergrond, afkomst en leeftijd. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en talenten, waardoor ieder op zijn eigen manier onze bewoners iets kan bieden.


Heb je toch nog wat vragen?
Neem gerust contact op met Rianne Wille, coördinator vrijwilligers: per mail of telefonisch: 06-13124891 (ma t/m do).


Spreekt dit je aan en heb je interesse in deze functie Vrijwilliger?

Laat ons dat dan weten! Solliciteer via RODE BUTTON en geef aan wat je zo aanspreekt in deze vrijwilligersfunctie en waarom jij denkt dat we jou voor deze functie moeten hebben.