Verpleegkundige VPT

Functieomschrijving

THUISZORG, SALARIS MAX €3.575,63 O.B.V. 36 UUR CONFORM DE CAO VVT FWG 45, MBO VERPLEEGKUNDIGE, CONTRACT VOOR ONBEPAALDE TIJD, LEIDEN.


Min 24-36 uur per week


Sluitingsdatum: voor deze functie hanteren we geen sluitingsdatum, maar gaan we onmiddellijk in gesprek met kandidaten die we geschikt achten!


Ben jij klaar voor een nieuwe stap in je (zorg)carrière?

Wij weten het wel: wij willen ons VPT gaan uitbreiden en nog professioneler worden in deze dienstverlening. We hebben daarvoor al veel zorgassistenten aangenomen en zijn nu opzoek naar jou. Jij gaat als verpleegkundige de zorgkant van VPT op je nemen. VPT is een nieuwe dienstverlening van Libertas Leiden en zodoende is het team ook nieuw. En dat alles onder de bezielende coördinatie van Naomi.  Lees gauw verder!


Over de functie verpleegkundige VPT (=Volledig Pakket Thuis)

Als verpleegkundige VPT wil je het beste halen uit het dagelijkse leven van onze thuiswonende cliënten. Bij de intake kijk je samen met de cliënt en diens naasten welke zorg passend is. Dit verwerk je in een zorgplan en vervolgens voer je regie op de zorg van de cliënt. Je bent verantwoordelijk voor en sturend op de geplande taken van de zorgverleners in de dagelijkse zorg, met de bevoegdheid om (ad hoc) beslissingen te nemen omtrent die uitvoering. De rode draad is dat je handelen gericht is op het zo zelfstandig mogelijk laten functioneren van de cliënten. Je coördineert de individuele zorg rondom de cliënten waarbij je de zorgmedewerkers adviseert, coacht, begeleidt en ondersteunt. Je bent in staat om complexe verpleegtechnische handelingen zelfstandig uit te voeren en cliënten (en hun naasten) te helpen bij psychosociale vraagstukken. Je bent een benaderbare gesprekspartner voor familieleden en naasten en weet hen te betrekken bij de zorg.


VPT is nieuw binnen Libertas Leiden en is dus nog in opbouw. Het kan dus zijn dat je tot die tijd ook wel eens ingezet wordt in de thuiszorg of de intramurale zorg. Maar je krijgt zeker de tijd om mee te bouwen aan VPT.


Functievereisten

Wat wij jou bieden

Wij doen altijd het beste voor onze cliënten, maar we vinden ook dat jij het beste verdient.  Daarom investeren wij graag in jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw functie vorm te geven en bij te dragen aan de vernieuwing van onze organisatie. Je kunt rekenen op een werkomgeving in beweging, waar je een zinvolle bijdrage kunt leveren en deel uitmaakt van een dynamisch team. Daarnaast bieden wij:

 • Een salaris conform FWG 45: maximaal €3.575,63 bruto, op basis van 36 uur;
 • Een contract voor onbepaalde tijd;
 • Afwisselende baan met veel uitdaging en verantwoordelijkheid;
 • Ruimte en budget voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling, 237,4 vakantie uren o.b.v. een 36-urige werkweek en een eindejaarsuitkering van 8,33%.


Wat jij meebrengt
Wanneer je interesse hebt in deze functie zegt dat al dat je het hart op de juiste plek hebt zitten en dat je iemand bent die andere mensen graag helpt. Dat vinden wij belangrijk. En verder:

 • Ben je in het bezit van het MBO-4 diploma verpleegkunde, aangevuld met meerjarige praktijkervaring op het vakgebied van het uitvoeren van de zorg;
 • BIG-registratie en ervaring met intakegesprekken voeren en zorgplannen opstellen;
 • Ervaring met het aansturen, ondersteunen en begeleiden van collega's;
 • Uitstekende communicatieve en coachende vaardigheden;
 • Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, want je realiseert je dat je met kwetsbare mensen werkt die op jou en jouw kennis en kunde vertrouwen;
 • Ben je initiatiefrijk en stressbestendig in complexe- en ad hoc situaties;
 • Een geldige "Verklaring Omtrent Gedrag" (VOG).


Over Libertas Leiden

Libertas Leiden is als ouderenzorg- en thuiszorg organisatie al meer dan 60 jaar actief in Leiden en is een in-en-in Leidse organisatie. Wij bieden cliënten enerzijds Wonen met Zorg aan en anderzijds zorg aan cliënten die nog thuis (willen blijven) wonen, de Thuiszorg.
Libertas Leiden is een organisatie met meer dan 600 leuke collega's, een goed salaris en aandacht voor jou en jouw toekomst. Wij zijn voortdurend in ontwikkeling om ervoor te zorgen dat wij een aantrekkelijk werkgever zijn voor werkzoekenden en aantrekkelijk blijven voor de mensen die al bij ons werken. Vertrouwde zorg dichtbij is waar we voor staan. Om die rede werken we met vaste teams en huren we geen uitzendkrachten en ZZP'ers in.

Over de sector Thuiszorg bij Libertas Leiden: vertrouwd en dichtbij
De cliënt staat bij ons centraal. Dat komt tot uiting in onze maatwerkoplossingen. Onze drijfveer is de zelfredzaamheid van onze cliënten. Zo bepalen wij niets voor ze, maar houden wij rekening met de manier waarop zij zorg willen ontvangen. Door onze hulp en aandacht kunnen zij thuis blijven wonen; we prikkelen hen om zoveel mogelijk zelf het heft in handen nemen en te houden.
Onze Sector Thuiszorg is in ontwikkeling en kent uitdagende vraagstukken. Zo zijn we onder andere bezig met:

 • het opzetten van een nieuw VPT (=Volledig Pakket Thuis) team, met als uitgangspunt dat de cliënt thuis blijft wonen en wij het volledige pakket zorg leveren;
 • geven we vorm en uitvoering aan een nieuwe manier van plannen en roosteren;
 • maken we ons klaar voor de leidraad herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging, en daarmee samenhangend;
 • draaien we een project in het kader van de herpositionering van de wijkverpleegkundige.


In de Thuiszorg werken we met kleine teams, door de hele stad. Daarmee geven we uiting aan de kernwaarden van Libertas: ondernemend, aandacht en plezier.

Spreekt dit je aan en heb je interesse in deze functie Verpleegkundige VPT?
Laat ons dat dan weten! Solliciteer via onderstaande RODE BUTTON en geef aan wat je zo aanspreekt in deze functie en waarom jij denkt dat we jou voor deze functie moeten hebben.

Bij vragen over de functie
Voor meer informatie over de functie Verpleegkundige VPT kun je contact opnemen met Naomi Knol, Coördinator VPT bij Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-22167249 of per
mail.


Bij vragen over de procedure

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Salima Sidayne, Recruiter bij Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-52364351 of per mail.


Hoe dan verder?

 • Je krijgt binnen 24 uur na je sollicitatie een ontvangstbevestiging en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op, hetzij via de mail of telefonisch;
 • Wanneer wij, na ons telefonisch gesprek, enthousiast zijn over jou, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit gesprek zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden, in overleg met jou;
 • Wanneer dit gesprek positief verloopt voor alle partijen dan volgt het tweede gesprek, details hierover volgen later;
 • Daarna weten wij heel snel of wij met jou aan de slag willen en laten wij je dat ook snel weten. En als jij dat dan ook wilt dan zijn wij heel erg blij!
 • Dan volgt er nog een ontmoeting waarin jij het arbeidscontract tekent en dan is het aftellen voor ons, tot de dag dat jij gaat starten!


Nb: bij aanname moet een VOG (= verklaring omtrent gedrag) overlegd kunnen worden. Deze moet je zelf aanvragen en betalen, maar wordt door ons weer vergoedt bij de eerste salarisuitbetaling.

Libertas Leiden streeft ernaar om het hele traject binnen 3 weken na sluitingsdatum afgerond te hebben. Wij kijken enorm uit naar je reactie!