Vakantiewerk en/of bijbaan in de zorg

Functieomschrijving

KOM JIJ ONS VERSTERKEN IN JOUW VAKANTIE EN/OF IN JE VRIJE UURTJES?

WONEN MET ZORG, MINIMAAL €12,10 BRUTO PER UUR (AFHANKELIJK VAN FUNCTIE), OPROEPCONTRACT, AANTAL U/PW IN OVERLEG, LEIDEN


Wat wil jij?
Wil jij vakantiewerk en/of een bijbaan in de (ouderen)zorg? Wil jij graag werk dat er toe doet? Lees dan vooral verder!


Bij Libertas Leiden kennen we twee sectoren: de Thuiszorg en Wonen met Zorg. In de Thuiszorg ondersteunen we (oudere) mensen die nog thuis wonen, met zorg aan huis. In onze 4 Wonen met Zorg locaties wonen mensen die niet meer voldoende voor zichzelf kunnen zorgen door somatische (lichamelijke) klachten of door psychogeriatrische (= een psychische stoornis die verband houdt met ouderdom, zoals dementie) klachten. Bij beide sectoren kunnen wij je hulp goed gebruiken!


Over de functies waarbij wij jouw hulp goed kunnen gebruiken

Bij Wonen met Zorg

 • Zorg assistent: Bij deze functie help je de bewoners bij in en uit bed komen, wassen, aan- en uitkleden, eten, drinken. Hier werk je zelfstandig, maar in een team. Er is dus altijd een collega in de buurt om je te helpen als het nodig is.
 • Medewerkerhotelserviceshuishouding (vakantiewerk): Als medewerker hotelservices huishouding ben je verantwoordelijk voor huishoudelijke werkzaamheden. Je zorgt ervoor dat de bewonersappartementen en algemene ruimtes schoon en opgeruimd zijn. Als jij klaar bent met je werk, ziet alles er netjes en opgeruimd uit. Ook zorg je voor het vervoer van wasgoed van en naar bewoners en naar de verschillende afdelingen.
 • Medewerker hotelservices voeding (vakantiewerk): Hierbij ondersteun je bewoners op de pg (= psychogeriatrische) afdeling bij het eten en drinken. Ook deel je koffie en thee en ruim je op. Daarnaast ondersteun je bij de activiteiten in hun dagelijkse leven.

Bij de Thuiszorg:

 • Huishoudelijk medewerker Thuiszorg: Als huishoudelijk medewerker ga je per dag naar 2 cliënten toe waar je, per cliënt, ongeveer 2 á 3 uur werkzaam bent. In deze tijd doe je huishoudelijke taken: denk aan stofzuigen, stoffen, een wasje draaien en de was ophangen, boodschappen doen, het bed verschonen etc. Ook zet je lekker koffie en drink je even een koffietje met de cliënt mee. 

In de Thuiszorg mag je niet zomaar werken in een zorgfunctie, daarvoor moet je minimaal leerling of student zijn binnen een zorgopleiding. Dit omdat je in de Thuiszorg alleen op pad gaat naar de cliënten en je werkt met kwetsbare mensen. Enige kennis is dan vereist. Dus: wil je graag werken binnen de Thuiszorg en ben je leerling/student binnen een zorgopleiding? Klik dan hier bijbaanvakantiebaan-voor-zorgstudent en bekijk deze vacature!

N.b. Wanneer je een zorg-gerelateerde functie wil, zoals  Zorg assistent, en je hebt daar nog geen ervaring mee, dan geven we je eerst een korte cursus ADL (=Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen). In deze cursus leer je hoe je cliënten kunt helpen bij in en uit bed komen, wassen, aan- en uitkleden, eten, drinken, bewegen en lopen, praten en naar het toilet gaan. 

Functievereisten

Wat wij jou bieden 

Wij doen altijd het beste voor onze cliënten, maar we vinden ook dat jij het beste verdient. Wij waarderen het enorm dat je tijdens je vrije- en vakantiedagen bij ons aan de slag wil en zullen dan ook ons best doen en ervoor zorgen dat je het naar je zin hebt bij ons. Daarnaast bieden wij: 

 • Een oproepcontract of vakantiewerkcontract. Wanneer je je sollicitatiegesprek hebt gehad en wij graag met elkaar door willen mag je aangeven welke periode en dagen je beschikbaar bent. Wij zullen met de planning dan zoveel mogelijk met jouw wensen rekening houden. Voor vakantiewerk ben je maximaal 6 weken inzetbaar in de maanden juli, augustus en september waarvan in ieder geval 3 weken aaneengesloten; 
 • Salaris is, afhankelijk van je functie en ervaring, voor: 
  • Zorg assistent: FWG 15, minimaal €12,10 per uur 
  • Medewerkerhotelserviceshuishouding: FWG 15, minimaal €12,10 per uur 
  • Medewerker hotelservices voeding: FWG 15, minimaal €12,10 per uur 
  • Huishoudelijk medewerker Thuiszorg: FWG 15, minimaal €12,10 per uur


Wat jij meebrengt
 
Wanneer je interesse hebt in één van deze functies zegt dat al dat je hart op de juiste plek zit en dat je iemand bent die graag andere mensen helpt. Dat vinden wij belangrijk. En verder: 

 • Ben je minimaal nog nét niet volwassen; 
 • Voor de functie Zorg assistent ben je minimaal in het bezit van een vmbo diploma. Afhankelijk van jouw studie of leerjaar kun je ook op hoger niveau aan de slag; 
 • Kan jij heel goed zelfstandig werken, maar ook in teamverband en ga je flexibel om met het draaien van alle diensten. 
 • Ben jij die gezellige en enthousiaste collega, die goed ontwikkelde communicatieve en sociale vaardigheden heeft; 
 • Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, want je realiseert je dat je met kwetsbare mensen werkt die op jou en jouw kennis en kunde vertrouwen. 

 
Over Libertas Leiden 
Libertas Leiden is als ouderenzorg- en thuiszorgorganisatie al meer dan 60 jaar actief in Leiden en is een in-en-in Leidse organisatie. Wij bieden cliënten enerzijds Wonen met Zorg aan en anderzijds zorg aan cliënten die nog thuis (willen blijven) wonen, de Thuiszorg
Libertas Leiden is een organisatie met meer dan 600 leuke collega’s, een goed salaris en aandacht voor jou en jouw toekomst. Wij zijn voortdurend in ontwikkeling om ervoor te zorgen dat wij een aantrekkelijk werkgever zijn voor werkzoekenden en aantrekkelijk blijven voor de mensen die al bij ons werken.  

Over de sector Wonen met Zorg 
Libertas Leiden heeft vier Wonen met Zorg locaties in verschillende woonwijken van Leiden. Hier bieden we onze bewoners een prettige woonomgeving waar zij zoveel mogelijk hun zelfstandigheid behouden. We bieden zorg en begeleiding die hierbij past. Dat kan op een afdeling somatiek zijn of op een afdeling psychogeriatrie. 


Spreekt dit je aan en heb je interesse in één van deze functies? 
Laat ons dat dan weten! Solliciteer via de RODE BUTTON en geef aan in welke functie je interesse hebt, wat je zo aanspreekt in die functie en waarom jij denkt dat we jou voor deze functie moeten hebben. 
 
Bij vragen over de functie 
Voor meer informatie over deze functies kun je contact opnemen met: 

 • Petra van Velzen, Teammanager Wonen met Zorg. 
  Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-12370253 of per mail 


Bij vragen over de procedure 

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Petra Vogels, Recruiter bij Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-24201771 of per mail 


Hoe dan verder? 

 • Je krijgt binnen 24 uur na je sollicitatie een ontvangstbevestiging en binnen 3 werkdagen nemen wij contact met je op, hetzij via de mail of telefonisch; 
 • Wanneer wij, na ons telefonisch gesprek, enthousiast zijn over jou, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek;
 • Daarna weten wij heel snel of wij met jou aan de slag willen en laten wij je dat ook snel weten. En als jij dat dan ook wilt dan zijn wij heel erg blij! 
 • Dan volgt er nog een ontmoeting waarin jij het arbeidscontract tekent en dan is het aftellen voor ons, tot de dag dat jij gaat starten! 

Nb: bij aanname moet een VOG (= verklaring omtrent gedrag) overlegd kunnen worden. Deze moet je zelf aanvragen en betalen, maar wordt door ons weer vergoed bij de eerste salarisuitbetaling. 


Libertas Leiden streeft ernaar om het hele traject binnen 3 weken na je sollicitatie afgerond te hebben. Wij kijken enorm uit naar je komst!