Stageplaats

Functieomschrijving

Wij werken samen met de ROC’s in Leiden en de Hogeschool Leiden waar wij ons stage aanbod uitzetten. Zit je op één van deze scholen dan kun je aan het stagebureau van school je wens voor een stage bij Libertas Leiden doorgeven en hoef je NIET te reageren op deze vacature. 

Ben je een student van andere onderwijsinstelling, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom om stage te lopen bij ons. Lees dan vooral verder!


Wij hebben verschillende soorten stageplaatsen beschikbaar, variërend van zorg (verzorgende IG en verpleegkunde), tot secretarieel of juridische dienstverlening.

Functievereisten

Wat wij jou te bieden hebben

Wij bieden een leeromgeving waar je, met deskundige begeleiding, ervaring opdoet. Je ontvangt een stageovereenkomst en, indien de stage voldoet aan een aantal voorwaarden, een stagevergoeding conform de CAO VVT.


Over Libertas Leiden
Libertas Leiden is als ouderenzorg- en thuiszorg organisatie al meer dan 60 jaar actief in Leiden en is een in-en-in Leidse organisatie. Wij bieden cliënten enerzijds Wonen met Zorg aan en anderzijds zorg aan cliënten die nog thuis (willen blijven) wonen, de Thuiszorg.
Libertas Leiden is een organisatie met meer dan 700 leuke collega’s, een goed salaris en aandacht voor jou en jouw toekomst. Wij zijn voortdurend in ontwikkeling om ervoor te zorgen dat wij een aantrekkelijke werkgever zijn voor werkzoekenden en aantrekkelijk blijven voor de mensen die al bij ons werken.

Over de sector Thuiszorg bij Libertas Leiden: vertrouwd en dichtbij, sterk in de wijk
De cliënt staat bij ons centraal. Dat komt tot uiting in onze maatwerkoplossingen. Onze drijfveer is de zelfredzaamheid van onze cliënten. Zo bepalen wij niets voor ze, maar houden wij rekening met de manier waarop zij zorg willen ontvangen. Door onze hulp en aandacht kunnen zij thuis blijven wonen; we prikkelen hen om zoveel mogelijk zelf het heft in handen nemen en te houden.
Onze Sector Thuiszorg groeit sterk, is in ontwikkeling en kent uitdagende vraagstukken. Zo zijn we onder andere bezig met:

  • het opzetten van een verpleegtechnisch team en een regionale rol in de wondzorgketen;
  • geven we vorm en uitvoering aan een nieuwe manier van plannen en roosteren;
  • maken we ons klaar voor de leidraad herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging, en daarmee samenhangend;
  • draaien we een project in het kader van de herpositionering van de wijkverpleegkundige.

In de Thuiszorg werken we met kleine teams, door de hele stad. Daarmee geven we uiting aan de kernwaarden van Libertas: ondernemend, aandacht en plezier.


Over de sector Wonen met Zorg
Libertas Leiden heeft vier Wonen met Zorg locaties in verschillende woonwijken van Leiden. Hier bieden we onze bewoners een prettige woonomgeving waar zij zoveel mogelijk hun zelfstandigheid behouden. We bieden zorg en begeleiding die hierbij past. Dat kan op een afdeling somatiek zijn of op een afdeling psychogeriatrie.


Over de locatie Lorentzhof

De Lorentzhof ligt in in de mooie Burgemeesterswijk. In een groene, boomrijke omgeving ligt Lorentzhof tussen de Zoeterwoudsesingel en de Lorentzkade. De gezellige binnenstad van Leiden is vlakbij. Lorentzhof is in 2016 duurzaam gerenoveerd tot een comfortabel en prachtig verpleeghuis. Lorentzhof heeft vijf groepswoningen voor kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Sleutelwoorden zijn: huiselijkheid en respectvolle zorg in een veilige omgeving.


Over de locatie Rijn en Vliet

Woonzorgcentrum Rijn en Vliet ligt in Leiden Zuid en op loopafstand van het grote winkelcentrum De Luifelbaan op het Vijf Meiplein. Rijn en Vliet bestaat uit een gedeelte van somatische afdelingen. Ook zijn er 2 afdelingen voor kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Huiselijkheid en respectvolle zorg in een veilige omgeving zijn hier de sleutelwoorden.


Over de locatie Het Gebouw
Ruimtelijk en vertrouwd wonen voor mensen met dementie in Het Gebouw in Leiden-Noord, een gezellige wijk waarin de afgelopen jaren flink is geïnvesteerd. Het winkelcentrum is op vijf minuten loopafstand.
De ruim opgezette groepswoningen voor kleinschalig wonen hebben een rustige ligging op de eerste en tweede etage van Het Gebouw. Huiselijkheid en respectvolle zorg in een veilige omgeving. Zoveel mogelijk wonen zoals thuis, bijvoorbeeld door samen te koken, TV te kijken of de was op te vouwen. Daarnaast bieden de ruime, lichte tweekamer appartementen privacy aan de bewoners. Regelmatig komen de pedicure en kapper langs.


Over de locatie De Parelvissers
Hier wonen mensen van 55 jaar of ouder met en zonder intensieve zorgvraag. De Parelvissers ligt prachtig aan het water.

De Parelvissers telt 120 appartementen, waarvan Libertas Leiden er veertig beheert voor mensen met een intensieve zorgvraag door lichamelijke beperkingen. Op de begane grond is een gezellig wijkrestaurant met terras aan het water. In de hal is een bibliotheek, een internetcafé, een winkeltje en een kapsalon. Ook zijn in De Parelvissers een fysiotherapeut, schoonheidsspecialiste, kapper en pedicure aanwezig.


Spreekt dit je aan en heb je interesse in deze Stageplek?
Laat ons dat dan weten! Solliciteer via onderstaande RODE BUTTON en geef aan wat je zo aanspreekt en waarom jij denkt dat we jou voor deze Stageplek moeten hebben.

Bij vragen over de Stageplek
Voor meer informatie over de stageplek kun je contact opnemen met Carla Versluijs of Tamara Boonenkamp, Praktijkopleiders bij Libertas Leiden. Zij zijn te bereiken per mail.

Hoe dan verder?

  • Je krijgt binnen 24 uur na je sollicitatie een ontvangstbevestiging en binnen 3 werkdagen nemen wij contact met je op, hetzij via de mail of telefonisch;
  • Wanneer wij, na ons telefonisch gesprek, enthousiast zijn over jou, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek;
  • Wanneer dit gesprek positief verloopt dan weten wij heel snel of wij met jou aan de slag willen en laten wij je dat ook snel weten. En als jij dat dan ook wilt dan zijn wij heel erg blij!

Libertas Leiden streeft ernaar om het hele traject binnen 3 weken na sluitingsdatum afgerond te hebben. Wij kijken enorm uit naar je komst!