Recruiter

Functieomschrijving

HR, HBO WERK- EN DENKNIVEAU, SALARIS FWG 50 MAXIMAAL €3.942,98 OBV 36 UUR, CONTRACT VOOR ONBEPAALDE TIJD, 28 U/PW, LEIDEN 


Sluitingsdatum:
6 juni 2022


Wat wil jij?
Wil je mensen graag helpen bij de volgende best passende stap in hun carrière? Wil jij altijd alles van iemand weten, vooral wat iemands drijfveren zijn? Heb jij creatieve ideeën op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en onboarding? Lees dan vooral verder! 


Over de functie Recruiter
Als Recruiter bij Libertas Leiden ben jij het aanspreekpunt wanneer een nieuwe vacature uitgezet moet worden. Jij maakt een afspraak met de vacaturehouders waarin alle wensen en eisen ten aanzien van de nieuwe te werven medewerker besproken worden. Je bent kritisch, vraagt dóór en wanneer alles helder is voor je ga je aan de slag met het schrijven van een aansprekende vacature tekst. In het ATS (Recruitee) verwerk je deze tekst en zorg je ervoor dat deze vindbaar is op alle social media en meest belangrijke jobboards.  

Naast je dagelijkse werkzaamheden krijg je alle vrijheid om je bezig te houden met andere aandachtspunten zoals onboarding en Employer Branding. Je werkt nauw samen met de medewerker marketing en communicatie en de HR-adviseurs.

Je maakt deel uit van het HR-team van Libertas Leiden dat verder staat uit een HR-manager, 4 HR-adviseurs, 1 HR-administratiemedewerker, 1 preventiemedewerker en 2 praktijkopleiders. Elke maandagochtend starten we de dag met gezellig samen koffie/thee drinken en dan bespreken we het weekend dat geweest is en de week die voor ons ligt. 

Onze vertrekkende recruiter heeft heel goed werk verricht met de aanschaf van ons ATS systeem en de nieuwe "look” van onze vacatures. Nu willen we graag dat jij de volgende stap gaat zetten richting nieuwe/andere manieren van werven, een goede arbeidsmarktcommunicatie en een plan voor onboarding. Er zijn dus genoeg uitdagende onderwerpen om op te pakken!


Een dag als Recruiter bij Libertas Leiden 
Nadat ik mijn fiets heb geparkeerd loop ik ons gebouw in naar de eerste verdieping waar HR kantoor houdt. Ik klets even met mijn collega's en loop dan door naar mijn kantoor. Ik open mijn mail en Recruitee, ons ATS. Ik check welke afspraken ik heb staan en wat ik daarvoor moet voorbereiden. Dan loop ik alle vacatures langs in Recruitee en zo zie ik welke nieuwe kandidaten hebben gesolliciteerd. Mijn bevindingen noteer ik in het systeem en de kandidaten die ik wil spreken nodig ik uit voor een telefonisch interview. Ik zorg ervoor dat kandidaten snel een reactie krijgen en bewaak ook dat de vacaturehouders snel reageren. Dat is in deze krappe arbeidsmarkt zeer belangrijk. 

De dag vult zich vanzelf met telefoontjes, schrijven van vacatureteksten, collega's die vragen hebben, overleggen etc. Voordat ik het weet is de dag weer voorbij, maar niet voordat ik een blik geworpen heb op de agenda van morgen. 

FunctievereistenWat wij jou bieden

Wij doen altijd het beste voor onze cliënten, maar we vinden ook dat jij het beste verdient.  Daarom investeren wij graag in jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw functie vorm te geven en bij te dragen aan de vernieuwing van onze organisatie. Je kunt rekenen op een werkomgeving in beweging, waar je een zinvolle bijdrage kunt leveren en deel uitmaakt van een dynamisch team. Daarnaast bieden wij: 

 • Een contract voor onbepaalde tijd; 
 • Arbeidsvoorwaarden en salaris conform de CAO VVT FWG 50, maximaal €3.942,98 bij een fulltime dienstverband (=36 uur per week); 
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenregeling bij Zorg en Welzijn, collectieve zorgverzekering via Zorg en Zekerheid, 237,4 vakantie uren o.b.v. een 36-urige werkweek, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%; 
 • Individuele scholing- en opleidingsmogelijkheden; 
 • Fiscfree, een regeling waarmee je voordelig een nieuwe fiets, computer/iPad of een fitnessabonnement kunt aanschaffen. 


Wat jij meebrengt
Wanneer je interesse hebt in deze functie zegt dat al dat je het hart op de juiste plek hebt zitten en dat je iemand bent die andere mensen graag helpt. Dat vinden wij belangrijk. En verder: 

 • Beschik je over hbo werk- en denkniveau en heb je enkele jaren ervaring als recruiter. Ervaring als recruiter in de zorg is fijn, maar geen noodzaak; 
 • Ben jij die gezellige en enthousiaste collega, die goed ontwikkelde communicatieve en sociale vaardigheden heeft en die goed kan luisteren naar de wensen van de vacaturehouders; 
 • Ben je creatief in je denken, in je taalgebruik en in werven van schaarse profielen; 
 • Ben je initiatiefrijk en stressbestendig in complexe- en ad hoc situaties; 
 • Kan jij heel goed zelfstandig werken, maar ook in teamverband. 


Over Libertas Leiden 
Libertas Leiden is als ouderenzorg- en thuiszorgorganisatie al meer dan 60 jaar actief in Leiden en is een in-en-in Leidse organisatie. Wij bieden cliënten enerzijds Wonen met Zorg aan en anderzijds zorg aan cliënten die nog thuis (willen blijven) wonen, de Thuiszorg. 
Libertas Leiden is een organisatie met meer dan 600 leuke collega’s, een goed salaris en aandacht voor jou en jouw toekomst. Wij zijn voortdurend in ontwikkeling om ervoor te zorgen dat wij een aantrekkelijke werkgever zijn voor werkzoekenden en aantrekkelijk blijven voor de mensen die al bij ons werken.  

Spreekt dit je aan en heb je interesse in deze functie Recruiter? 
Laat ons dat dan weten! Solliciteer via onderstaande RODE BUTTON en geef aan wat je zo aanspreekt in deze functie en waarom jij denkt dat we jou voor deze functie moeten hebben. En als je eerst een kop koffie wilt drinken, dan kan dat ook!

Bij vragen over de functie en de procedure
Voor meer informatie over de functie Recruiter kun je contact opnemen met Gerda Visser, HR-manager Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-30569720 of per mail .


Hoe dan verder?

 • Je krijgt binnen 24 uur na je sollicitatie een ontvangstbevestiging en binnen 3 werkdagen nemen wij contact met je op, hetzij via de mail of telefonisch; 
 • Op 7 juni 2022 selecteren wij de kandidaten die we uitnodigen voor het sollicitatiegesprek.  
 • Het sollicitatiegesprek bestaat uit twee delen:
  • Deel een zal gevoerd worden op 8 juni met Gerda Visser, HR-Manager en José Mourits, HR-adviseur  en
  • Deel twee zal gevoerd worden op 10 juni met Renske Verhoef, sectormanager Thuiszorg en Anne van Alphen, HR-adviseur.
 • Daarna weten wij heel snel of wij met jou aan de slag willen en laten wij je dat ook snel weten. En als jij dat dan ook wilt dan zijn wij heel erg blij! 
 • Dan volgt er nog een arbeidsvoorwaardengesprek  en dan is het aftellen voor ons, tot de dag dat jij gaat starten! 

Nb: bij aanname moet een VOG (= verklaring omtrent gedrag) overlegd kunnen worden. Deze moet je zelf aanvragen en betalen, maar wordt door ons weer vergoedt bij de eerste salarisuitbetaling.

Libertas Leiden streeft ernaar om het hele traject binnen 3 weken na sluitingsdatum afgerond te hebben. Wij kijken enorm uit naar je komst!