Leerwerkplekken Verzorgende IG en Verpleegkundige-niv4

Functieomschrijving

THUISZORG / WONEN MET ZORG, LEER-ARBEIDSOVEREENKOMST, SALARIS CONFORM DE CAO VVT, AFHANKELIJK VAN ERVARING EN VOOROPLEIDING, 28 U/PW, LEIDEN

Sluitingsdatum: 3 november 2021


Wat wil jij?

Wil jij werken en tegelijkertijd een diploma halen voor Verzorgende IG of Verpleegkundige? Libertas Leiden kan jou een leerwerkplek aanbieden! Tijdens de door ons betaalde opleiding krijg je een leerarbeidsovereenkomst en een salaris conform de CAO VVT. Wil jij je graag verder willen ontwikkelen binnen de zorg en heb je ambitie? Lees dan snel verder!


Over de leerwerkplek
De opleiding tot Verzorgde IG duurt 2,5 jaar, de opleiding naar Verpleegkundige-niv 4 duurt 4 jaar, tenzij je al Verzorgende IG bent, dan duurt deze 3 jaar.
Tijdens de opleiding naar Verzorgende IG of Verpleegkundige worden werken en leren gecombineerd. Als leerling ga je minimaal 20 tot 24 uur per week aan het werk in de praktijk en minimaal één dag in de week volg je les op school. Daarnaast dien je een aantal uur per week, in eigen tijd, te besteden aan huiswerk en opdrachten. Dit vergt de nodige discipline en planning. Gelukkig zijn er werkbegeleiders en praktijkopleiders die je hierbij helpen! Met hen heb je regelmatig gesprekken over de voortgang van de opleiding en de ontwikkeling van jouw competenties.


 Kim, leerling Verzorgende IG, vertelt hoe haar dag eruit kan zien
“Als leerling in de thuiszorg begin je met alle collega's op kantoor en bespreek je de dag en de agendapunten onder het genot van een kopje koffie. Als ik de cliënten sleutels hebt gepakt ga ik zelfstandig (en af en toe onder begeleiding) zelf de wijk in. Er is altijd een dag-oudste aan het werk waar je advies aan kan vragen of vragen kan stellen. Eenmaal in de wijk ga ik de cliënten ondersteunen met medicatie innemen en het wassen en aankleden. In de opleiding leer je de verpleegtechnische handelingen. Deze ga je onder begeleiding oefenen en na een positieve beoordeling zelf uitvoeren. Hierdoor wordt mijn functie steeds uitdagender en krijg ik meer kennis van dit mooie vak. Na de route kom ik weer op kantoor en kan ik de dag nabespreken met collega's. Ik rapporteer de belangrijke gebeurtenissen en neem, indien nodig, contact op met huisartsen, apotheken of andere disciplines. Als alles afgerond is ruim ik de sleutels van de cliënten weer op en ga ik met een lach op mijn gezicht weer naar huis.”

Functievereisten

Wat wij jou bieden
Wij doen altijd het beste voor onze cliënten, maar we vinden ook dat jij het beste verdient.  Daarom investeren wij graag in jou en jouw persoonlijke ontwikkeling en bieden wij jou:

 • Een leerwerkplek waar je, met deskundige begeleiding van een Verzorgende IG of Verpleegkundige kan werken aan je leerdoelen. Tijdens de door ons betaalde opleiding krijg je een leerarbeidsovereenkomst en een salaris conform de CAO VVT.

En wanneer je je diploma hebt behaald dan:

 • Heb je uitzicht op een vast dienstverband bij Libertas Leiden!
  • Verzorgende IG; Na diplomering ontvang je een salaris conform FWG 40 (maximaal € 3060,18 bij een fulltime dienstverband);
  • Verpleegkundige; Na diplomering ontvang je een salaris conform FWG 45 (maximaal € 3362,22 bij een fulltime dienstverband);
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenregeling bij Zorg en Welzijn, collectieve zorgverzekering via Zorg en Zekerheid, 237,4 vakantie uren obv een 36-urige werkweek, 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en Fiscfree, waarmee je voordelig een nieuwe fiets, computer/ipad of een fitnessabonnement kunt aanschaffen;
 • Individuele scholing- en opleidingsmogelijkheden waaronder bekwaamheidsscholing op verpleegtechnische vaardigheden;
 • Vergoeding lidmaatschap V&VN inclusief registratie kwaliteitsregister.


Wat jij meebrengt

Wanneer je interesse hebt in deze leerwerkplek zegt dat al dat je ambitie hebt en dat je je verder wilt ontwikkelen binnen de zorg. Dat juichen wij toe! En verder:

 • Is het belangrijk dat je voldoende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift hebt om de opleiding te kunnen volgen;
 • Ben je flexibel en leergierig ingesteld;
 • Vind je het leuk om zowel in de sector Wonen-met-Zorg als in de sector Thuiszorg werkzaam te zijn;
 • Voldoe je aan de vooropleidingseisen:
  • Als leerling Verzorgende IG, heb je minimaal nodig:
   • Vmbo-kader;
   • Een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo óf;
   • Een mbo-niveau 2 diploma.
  • Als leerling-Verpleegkundige heb je minimaal nodig:
   • Vmbo-kader;
   • Een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo óf;
   • Een mbo 2 of hoger diploma.

N.B. Wanneer je de opleiding niveau 3 Verzorgende IG hebt afgerond dan kun je een verkort traject volgen tot Verpleegkundige. De opleiding duurt dan 3 jaar in plaats van 4 jaar.

Over Libertas Leiden

Libertas Leiden is als ouderenzorg- en thuiszorg organisatie al meer dan 60 jaar actief in Leiden en is een in-en-in Leidse organisatie. Wij bieden cliënten enerzijds Wonen met Zorg aan en anderzijds zorg aan cliënten die nog thuis (willen blijven) wonen, de Thuiszorg.
Libertas Leiden is een organisatie met meer dan 700 leuke collega’s, een goed salaris en aandacht voor jou en jouw toekomst. Wij zijn voortdurend in ontwikkeling om ervoor te zorgen dat wij een aantrekkelijk werkgever zijn voor werkzoekenden en aantrekkelijk blijven voor de mensen die al bij ons werken. 

 

Over de sector Thuiszorg bij Libertas Leiden: vertrouwd en dichtbij, sterk in de wijk
De cliënt staat bij ons centraal. Dat komt tot uiting in onze maatwerkoplossingen. Onze drijfveer is de zelfredzaamheid van onze cliënten. Zo bepalen wij niets voor ze, maar houden wij rekening met de manier waarop zij zorg willen ontvangen. Door onze hulp en aandacht kunnen zij thuis blijven wonen; we prikkelen hen om zoveel mogelijk zelf het heft in handen nemen en te houden.
Onze Sector Thuiszorg groeit sterk, is in ontwikkeling en kent uitdagende vraagstukken. Zo zijn we onder andere bezig met:

 • het opzetten van een verpleegtechnisch team en een regionale rol in de wondzorgketen;
 • geven we vorm en uitvoering aan een nieuwe manier van plannen en roosteren;
 • maken we ons klaar voor de leidraad herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging, en daarmee samenhangend;
 • draaien we een project in het kader van de herpositionering van de wijkverpleegkundige.

In de Thuiszorg werken we vanuit drie teams door de hele stad. Daarmee geven we uiting aan de kernwaarden van Libertas: ondernemend, aandacht en plezier.


Over de sector Wonen met Zorg
Libertas Leiden heeft vier Wonen met Zorg locaties in verschillende woonwijken van Leiden. Hier bieden we onze bewoners een prettige woonomgeving waar zij zoveel mogelijk hun zelfstandigheid behouden. We bieden zorg en begeleiding die hierbij past. Dat kan op een afdeling somatiek zijn of op een afdeling psychogeriatrie.


Over de locatie Lorentzhof

De Lorentzhof ligt in de mooie Burgemeesterswijk. In een groene, boomrijke omgeving ligt Lorentzhof tussen de Zoeterwoudsesingel en de Lorentzkade. De gezellige binnenstad van Leiden is vlakbij. Lorentzhof is in 2016 duurzaam gerenoveerd tot een comfortabel en prachtig verpleeghuis. Lorentzhof heeft een somatische afdeling en vijf groepswoningen voor kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Sleutelwoorden zijn: huiselijkheid en respectvolle zorg in een veilige omgeving.

Over de locatie Rijn en Vliet

Woonzorgcentrum Rijn en Vliet ligt in Leiden Zuid en op loopafstand van het grote winkelcentrum De Luifelbaan op het Vijf Meiplein. Rijn en Vliet bestaat uit een gedeelte van somatische afdelingen. Ook zijn er 2 afdelingen voor kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Huiselijkheid en respectvolle zorg in een veilige omgeving zijn hier de sleutelwoorden.


Over de locatie Het Gebouw
Ruimtelijk en vertrouwd wonen voor mensen met dementie in Het Gebouw in Leiden-Noord, een gezellige wijk waarin de afgelopen jaren flink is geïnvesteerd. Het winkelcentrum is op vijf minuten loopafstand.
De ruim opgezette groepswoningen voor kleinschalig wonen hebben een rustige ligging op de eerste en tweede etage van Het Gebouw. Huiselijkheid en respectvolle zorg in een veilige omgeving. Zoveel mogelijk wonen zoals thuis, bijvoorbeeld door samen te koken, TV te kijken of de was op te vouwen. Daarnaast bieden de ruime, lichte tweekamer appartementen privacy aan de bewoners. Regelmatig komen de pedicure en kapper langs.


Over de locatie De Parelvissers
Hier wonen mensen van 55 jaar of ouder met en zonder intensieve zorgvraag. De Parelvissers ligt prachtig aan het water.

De Parelvissers telt 120 appartementen, waarvan Libertas Leiden er veertig beheert voor mensen met een intensieve zorgvraag door lichamelijke beperkingen. Op de begane grond is een gezellig wijkrestaurant met terras aan het water. In de hal is een bibliotheek, een internetcafé, een winkeltje en een kapsalon. Ook zijn in De Parelvissers een fysiotherapeut, schoonheidsspecialiste, kapper en pedicure aanwezig.

Spreekt dit je aan en heb je interesse in deze opleidingsplek?
Laat ons dat dan weten! Solliciteer via onderstaande RODE BUTTON en geef aan waarom jij denkt dat we jou voor deze opleidingsplek moeten hebben.

Bij vragen over de functie
Voor meer informatie over de leerwerkplek kun je contact opnemen met Tamara Boonekamp, Praktijkopleider bij Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-22925357 of per mail


Bij vragen over de procedure

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Petra Vogels, Recruiter bij Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-24201771 of per mail


Hoe dan verder?

 • Je krijgt binnen 24 uur na je sollicitatie een ontvangstbevestiging en binnen 3 werkdagen nemen wij contact met je op, hetzij via de mail of telefonisch;
 • Wanneer wij, na ons telefonisch gesprek, enthousiast zijn over jou, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek;
 • Wanneer dit gesprek positief verloopt voor alle partijen dan volgt het tweede gesprek, details hierover volgen later;
 • Daarna weten wij heel snel of wij met jou aan de slag willen en laten wij je dat ook snel weten. En als jij dat dan ook wilt dan zijn wij heel erg blij!
 • Dan volgt er nog een ontmoeting waarin jij het arbeidscontract tekent en dan is het aftellen voor ons, tot de dag dat jij gaat starten!

Nb: bij aanname moet een VOG (= verklaring omtrent gedrag) overlegd kunnen worden. Deze moet je zelf aanvragen en betalen, maar wordt door ons weer vergoedt bij de eerste salarisuitbetaling.

Libertas Leiden streeft ernaar om het hele traject binnen 3 weken na sluitingsdatum afgerond te hebben. Wij kijken enorm uit naar je komst!