Huishoudelijk medewerker Thuiszorg

Functieomschrijving

THUISZORG, SALARIS FWG 15, MINIMAAL €12,10 PER UUR, CONTRACT VOOR ONBEPAALDE TIJD, 12 U/PW, LEIDEN

Wat wil jij?

Wil je graag aan de slag bij onze cliënten, thuiswonende ouderen of mensen die thuis hulp nodig hebben? Vind je het leuk om deze mensen te helpen door schoon te maken, boodschappen te doen, 'n wasje te draaien en even gezellig samen koffie te drinken? Lees dan vooral verder!


Over de functie Huishoudelijk medewerker Thuiszorg
Onze cliënten wonen nog thuis en worden door medewerkers van Libertas Leiden geholpen met zorg aan huis, zoals onder andere de huishouding. Als huishoudelijk medewerker ga je per dag naar 2 cliënten toe waar je, per cliënt, ongeveer 2 á 3 uur werkzaam bent. In deze tijd doe je huishoudelijke taken: denk aan stofzuigen, stoffen, een wasje draaien en de was ophangen, boodschappen doen, het bed verschonen etc. Ook zet je lekker koffie en drink je even een koffietje met de cliënt mee. Terwijl je aan het werk bent praat je wat met de cliënt, of ben je juist stil. Je leert de mensen snel genoeg kennen om te weten wat een cliënt het liefste wil. Wanneer je iets opmerkt bij de cliënt wat anders is dan normaal, dan meld je dat bij je leidinggevende.


Een dag als... Huishoudelijk medewerker Thuiszorg

Als huishoudelijk medewerker in de thuiszorg start je de dag vanuit huis. Op je mobiel bekijk je jouw rooster en check je bij welke cliënten je ingepland staat en hoe laat de cliënten jou verwachten die dag. Op de fiets of scooter ga je via de snelste route naar je eerste cliënt. De bijzonderheden wat je kan verwachten heb je al doorgekregen van je leidinggevende. Bij aankomst stel je je even voor en overleg je eventueel met de cliënt de werkzaamheden. Je werkt zelfstandig en overlegt met de cliënt welke schoonmaakspullen je kan/mag gebruiken. Stoffen, stofzuigen, sanitair en keuken zijn de standaard werkzaamheden waarmee je begint. Wanneer het tijd is om het bed te verschonen en een was aan te zetten, dan is het raadzaam dit eerst te doen omdat je de was dan nog kan ophangen of drogen voordat je dienst is afgelopen.

Tussendoor is meestal nog tijd voor een kopje koffie  of thee en dan vraag je aan de cliënt hoe het met hem of haar gaat. Mocht je bezorgd zijn of aanvoelen dat er iets niet goed is bespreek je dat dan met je leidinggevende aan het einde van je dienst als je weer thuis bent.

Aan het einde van de dag zijn de cliënten weer tevreden omdat jij geweest bent en dat geeft een heel goed gevoel!

Functievereisten

Wat wij jou bieden

Wij doen altijd het beste voor onze cliënten, maar we vinden ook dat jij het beste verdient.  Daarom investeren wij graag in jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw functie vorm te geven en bij te dragen aan de vernieuwing van onze organisatie. Daarnaast bieden wij:

 • Een contract voor onbepaalde tijd;
 • Arbeidsvoorwaarden en salaris conform de CAO VVT FWG 15, minimaal €12,10 bruto per uur;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenregeling bij Zorg en Welzijn, collectieve zorgverzekering via Zorg en Zekerheid, 237,4 vakantie uren o.b.v. een 36-urige werkweek, 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en Fiscfree, waarmee je voordelig een nieuwe fiets, computer/iPad of een fitness abonnement kunt aanschaffen.
 •  een werkomgeving in beweging, waar je een zinvolle bijdrage kunt leveren; 
 • onderdeel uitmaken van een dynamisch team.


Wat jij meebrengt
Wanneer je interesse hebt in deze functie zegt dat al dat je het hart op de juiste plek hebt zitten en dat je iemand bent die andere mensen graag helpt. Dat vinden wij belangrijk. En verder:

 • Heb je ervaring met zorgdragen voor het huishouden bij oudere mensen.;
 • Ben jij die gezellige en enthousiaste collega, die goed ontwikkelde communicatieve en sociale vaardigheden heeft;
 • Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, want je realiseert je dat je met kwetsbare mensen werkt die op jou en jouw kennis en kunde vertrouwen;
 • Heb je goede voelsprieten en voel je goed aan of een cliënt het fijn vindt om gezellig te kletsen, of dat hij/zij het juist prettig vindt wanneer je even niets zegt;
 • Kan jij heel goed zelfstandig werken, maar ook in teamverband en ga je flexibel om met het draaien van alle diensten.


Over Libertas Leiden

Libertas Leiden is als ouderenzorg- en thuiszorg organisatie al meer dan 60 jaar actief in Leiden en is een in-en-in Leidse organisatie. Wij bieden cliënten enerzijds Wonen met Zorg aan en anderzijds zorg aan cliënten die nog thuis (willen blijven) wonen, de Thuiszorg.
Libertas Leiden is een organisatie met meer dan 600 leuke collega’s, een goed salaris en aandacht voor jou en jouw toekomst. Wij zijn voortdurend in ontwikkeling om ervoor te zorgen dat wij een aantrekkelijk werkgever zijn voor werkzoekenden en aantrekkelijk blijven voor de mensen die al bij ons werken. 

 

Over de sector Thuiszorg bij Libertas Leiden: vertrouwd en dichtbij, sterk in de wijk
De cliënt staat bij ons centraal. Dat komt tot uiting in onze maatwerkoplossingen. Onze drijfveer is de zelfredzaamheid van onze cliënten. Zo bepalen wij niets voor ze, maar houden wij rekening met de manier waarop zij zorg willen ontvangen. Door onze hulp en aandacht kunnen zij thuis blijven wonen; we prikkelen hen om zoveel mogelijk zelf het heft in handen nemen en te houden. In de Thuiszorg werken we vanuit drie teams door de hele stad. Daarmee geven we uiting aan de kernwaarden van Libertas: ondernemend, aandacht en plezier.

Spreekt dit je aan en heb je interesse in deze functie Huishoudelijk medewerker Thuiszorg?
Laat ons dat dan weten! Solliciteer via onderstaande RODE BUTTON en geef aan wat je zo aanspreekt in deze functie en waarom jij denkt dat we jou voor deze functie moeten hebben.

Bij vragen over de functie
Voor meer informatie over de functie Huishoudelijk medewerker Thuiszorg kun je contact opnemen met Janet Knol, Coördinator Thuiszorg / Huishoudelijke Zorg bij Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06 12374709 of per mail


Bij vragen over de procedure

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Petra Vogels, Recruiter bij Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-24201771 of per mail


Hoe dan verder?

 • Je krijgt binnen 24 uur na je sollicitatie een ontvangstbevestiging en binnen 3 werkdagen nemen wij contact met je op, hetzij via de mail of telefonisch;
 • Wanneer wij, na ons telefonisch gesprek, enthousiast zijn over jou, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek;
 • Daarna weten wij heel snel of wij met jou aan de slag willen en laten wij je dat ook snel weten. En als jij dat dan ook wilt dan zijn wij heel erg blij!
 • Dan volgt er nog een ontmoeting waarin jij het arbeidscontract tekent en dan is het aftellen voor ons, tot de dag dat jij gaat starten!

Nb: bij aanname moet een VOG (= verklaring omtrent gedrag) overlegd kunnen worden. Deze moet je zelf aanvragen en betalen, maar wordt door ons weer vergoedt bij de eerste salarisuitbetaling.

Libertas Leiden streeft ernaar om het hele traject binnen 3 weken na sluitingsdatum afgerond te hebben. Wij kijken enorm uit naar je komst!