Helpende VPT

Functieomschrijving

THUISZORG, MBO-NIV2 HELPENDE ZORG EN WELZIJN , SALARIS FWG 25 MAXIMAAL €2.717,96 OBV 36 UUR, UREN IN OVERLEG MET EEN MAX. VAN 24 UUR,  CONTRACT VOOR ONBEPAALDE TIJD, LEIDEN. 


Sluitingsdatum: voor deze functie hanteren we geen sluitingsdatum, maar gaan we onmiddellijk in gesprek met kandidaten die we geschikt achten!


Wat wil jij?
Wil jij graag onze cliënten ondersteunen zodat ze zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, en wil jij graag mensen die in de herfst van hun leven zijn helpen? Lees dan verder!


Over de functie helpende VPT (= Volledig Pakket Thuis)

Als helpende VPT stap je na de dag start met je collega’s op de fiets en trek je de wijk in of ga je langs bij cliënten in de Parelvissers. Op je werktelefoon kun je precies zien wat je route is. Aangekomen bij de cliënt, raadpleeg je het digitale dossier om te zien wat je voor de zorgvrager kunt betekenen. Dat kan zijn het ondersteunen bij wassen en aankleden, het aantrekken van steunkousen, medicatie uit de baxterrol geven of het ondersteunen bij het bereiden van maaltijden. Daarnaast houd je ook de leefomgeving verzorgd. De rode draad is dat je handelen gericht is op het zo zelfstandig mogelijk laten functioneren van de cliënt. Het zorgleefplan en het medicatieoverzicht is allemaal te vinden op de tablet die je van kantoor meeneemt. Je maakt onderdeel uit van het wijkteam waar jij als helpende laagcomplexe zorg verleent. Je kent de cliënten en hun omgeving. Je signaleert wanneer je veranderingen ziet, bijvoorbeeld in hun gezondheidstoestand. Je meldt dit in het digitale dossier en bespreekt dit ook met je collega’s. Samen kunnen jullie dan met de zorgvrager kijken naar welke acties genomen moeten worden zodat de cliënt de juiste zorg krijgt.


VPT is nieuw binnen Libertas Leiden en is dus nog in opbouw. Het kan dus zijn dat je tot die tijd ook wel eens ingezet wordt in de thuiszorg of de intramurale zorg. Maar je krijgt zeker de tijd om mee te bouwen aan VPT.


Wat wij jou bieden

Wij doen altijd het beste voor onze cliënten, maar we vinden ook dat jij het beste verdient.  Daarom investeren wij graag in jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw functie vorm te geven en bij te dragen aan de vernieuwing van onze organisatie. Je kunt rekenen op een werkomgeving in beweging, waar je een zinvolle bijdrage kunt leveren en deel uitmaakt van een dynamisch team. Daarnaast bieden wij:

 • Een contract voor onbepaalde tijd voor maximaal 24 uur per week;
 • Arbeidsvoorwaarden en salaris conform de CAO VVT FWG 25, maximaal €2.717,96 bij een fulltime dienstverband (=36 uur per week);
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenregeling bij Zorg en Welzijn, collectieve zorgverzekering via Zorg en Zekerheid, 237,4 vakantie uren obv een 36-urige werkweek, 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en Fiscfree, waarmee je voordelig een nieuwe fiets, computer/iPad of een fitness abonnement kunt aanschaffen;
 • Individuele scholing- en opleidingsmogelijkheden waaronder bekwaamheidsscholing op verpleegtechnische vaardigheden;
 • Vergoeding lidmaatschap V&VN inclusief registratie kwaliteitsregister.

Functievereisten

Wat jij meebrengt
Wanneer je interesse hebt in deze functie zegt dat al dat je het hart op de juiste plek hebt zitten en dat je iemand bent die andere mensen graag helpt. Dat vinden wij belangrijk. En verder:

 • Ben je in het bezit van het mbo-2 servicemedewerker (Helpende) Zorg en Welzijn diploma en heb je al wat (stage-) ervaring opgedaan;
 • Ben jij die gezellige en enthousiaste collega, die goed ontwikkelde communicatieve en sociale vaardigheden heeft;
 • Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, want je realiseert je dat je met kwetsbare mensen werkt die op jou en jouw kennis en kunde vertrouwen;
 • Ben je initiatiefrijk en stressbestendig in complexe- en ad hoc situaties;
 • Kan jij heel goed zelfstandig werken, maar ook in teamverband en ga je flexibel om met het draaien van alle diensten.


Over Libertas Leiden
Libertas Leiden is als ouderenzorg- en thuiszorgorganisatie al meer dan 60 jaar actief in Leiden en is een in-en-in Leidse organisatie. Wij bieden cliënten enerzijds Wonen met Zorg aan en anderzijds zorg aan cliënten die nog thuis (willen blijven) wonen, de Thuiszorg. Libertas Leiden is een organisatie met meer dan 700 leuke collega’s, een goed salaris en aandacht voor jou en jouw toekomst. Wij zijn voortdurend in ontwikkeling om ervoor te zorgen dat wij een aantrekkelijk werkgever zijn voor werkzoekenden en aantrekkelijk blijven voor de mensen die al bij ons werken. Vertrouwde zorg dichtbij is waar we voor staan. Om die reden werken we met vaste teams en huren we geen uitzendkrachten en ZZP'ers in.

Over de sector Thuiszorg bij Libertas Leiden: vertrouwd en dichtbij
De cliënt staat bij ons centraal. Dat komt tot uiting in onze maatwerkoplossingen. Onze drijfveer is de zelfredzaamheid van onze cliënten. Zo bepalen wij niets voor ze, maar houden wij rekening met de manier waarop zij zorg willen ontvangen. Door onze hulp en aandacht kunnen zij thuis blijven wonen; we prikkelen hen om zoveel mogelijk zelf het heft in handen nemen en te houden.
Onze Sector Thuiszorg is in ontwikkeling en kent uitdagende vraagstukken. Zo zijn we onder andere bezig met:

 • het opzetten van een nieuw VPT (=Volledig Pakket Thuis) team, met als uitgangspunt dat de cliënt thuis blijft wonen en wij het volledige pakket zorg leveren;
 • geven we vorm en uitvoering aan een nieuwe manier van plannen en roosteren;
 • maken we ons klaar voor de leidraad herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging, en daarmee samenhangend;
 • draaien we een project in het kader van de herpositionering van de wijkverpleegkundige.

In de Thuiszorg werken we met kleine teams, door de hele stad. Daarmee geven we uiting aan de kernwaarden van Libertas: ondernemend, aandacht en plezier.


Spreekt dit je aan en heb je interesse in deze functie Helpende?
Laat ons dat dan weten! Solliciteer via RODE BUTTON en geef aan wat je zo aanspreekt in deze functie en waarom jij denkt dat we jou voor deze functie moeten hebben.

Bij vragen over de functie
Dan kun je contact opnemen met Naomi Knol, Coördinator VPT bij Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-22167249 of per mail.

Bij vragen over de procedure

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Salima Sidayne, Recruiter bij Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-52364351 of per mail.


Hoe dan verder?

 • Je krijgt binnen 24 uur na je sollicitatie een ontvangstbevestiging en binnen 3 werkdagen nemen wij contact met je op, hetzij via de mail of telefonisch;
 • Wanneer wij, na ons telefonisch gesprek, enthousiast zijn over jou, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek;
 • Wanneer dit gesprek positief verloopt voor alle partijen dan volgt het tweede gesprek, details hierover volgen later;
 • Daarna weten wij heel snel of wij met jou aan de slag willen en laten wij je dat ook snel weten. En als jij dat dan ook wilt dan zijn wij heel erg blij!
 • Dan volgt er nog een ontmoeting waarin jij het arbeidscontract tekent en dan is het aftellen voor ons, tot de dag dat jij gaat starten!


Libertas Leiden streeft ernaar om het hele traject afgerond te hebben binnen 3 weken vanaf het moment dat jij solliciteert. Wij kijken alvast enorm uit naar je reactie!