Helpende Plus

Functieomschrijving

THUISZORG, MBO-2 SERVICEMEDEWERKER (HELPENDE) ZORG EN WELZIJN, SALARIS FWG 25 MAXIMAAL €2.717,96 OBV 36 UUR, 24 U/PW JAARCONTRACT, LEIDEN

Sluitingsdatum: voor deze functie hanteren we geen sluitingsdatum, maar gaan we onmiddellijk in gesprek met kandidaten die we geschikt achten!


Wat wil jij?

Wil je helpen ervoor te zorgen dat mensen die zorg nodig hebben, thuis kunnen blijven wonen? En zou je het leuk vinden dat je je dag samen met je collega's begint, om daarna geheel zelfstandig aan het werk te gaan? Wil je werken in een lerende organisatie met leuke collega’s, een goed salaris en veel dynamiek? Waar plezier, aandacht en ondernemerschap de kernwaarden zijn? Dat kan!


Over de functie
Als Helpende plus stap je na de dag start met je collega’s op de fiets en trek je de wijk in. Op je werktelefoon kun je precies zien wat je route is. Aangekomen bij de cliënt thuis, raadpleeg je het digitale dossier om te zien wat je voor de zorgvrager komt doen. Dat kan zijn het ondersteunen bij wassen en aankleden, het aantrekken van steunkousen, medicatie uit de baxterrol geven of het helpen bij het bereiden van maaltijden. Daarnaast houd je ook de leefomgeving verzorgd. Het Zorgleefplan en het medicatieoverzicht is allemaal te vinden op de tablet die je van kantoor meeneemt.

Je maakt onderdeel uit van het wijkteam, dit is een verpleegteam waar jij als helpende laagcomplexe zorg verleent. Je kent de cliënten en hun omgeving. Je signaleert het wanneer je veranderingen ziet, bijvoorbeeld in hun gezondheidstoestand. Je meldt dit in het digitale dossier en bespreekt dit ook met je collega’s. Samen kunnen jullie dan met de zorgvrager kijken naar welke acties genomen moeten worden zodat de cliënt de juiste zorg krijgt.

Functievereisten


Wat wij jou bieden

Wij doen altijd het beste voor onze cliënten, maar we vinden ook dat jij het beste verdient.  Daarom investeren wij graag in jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw functie vorm te geven en bij te dragen aan de vernieuwing van onze organisatie. Je kunt rekenen op een werkomgeving in beweging, waar je een zinvolle bijdrage kunt leveren en deel uitmaakt van een dynamisch team. Daarnaast bieden wij:

 • Een jaarcontract;
 • Arbeidsvoorwaarden en salaris conform de CAO VVT FWG 25, maximaal €2.717,96 bij een fulltime dienstverband (=36 uur per week);
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenregeling bij Zorg en Welzijn, collectieve zorgverzekering via Zorg en Zekerheid, 237,4 vakantie uren obv een 36-urige werkweek, 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en Fiscfree, waarmee je o.a. voordelig een nieuwe fiets, computer/ipad of een fitnessabonnement kunt aanschaffen;
 • Individuele scholing- en opleidingsmogelijkheden waaronder bekwaamheidsscholing op verpleegtechnische vaardigheden;


Wat jij meebrengt
Wanneer je interesse hebt in deze functie zegt dat al dat je het hart op de juiste plek hebt zitten en dat je iemand bent die andere mensen graag helpt. Dat vinden wij belangrijk. En verder:

 • Ben je in het bezit van een mbo-2 Servicemedewerker (Helpende) Zorg en Welzijn diploma en heb je al wat (stage-) ervaring opgedaan;
 • heb je al enige jaren ervaring opgedaan binnen de zorg en weet je hoe je medicatie moet delen uit de baxterrol;
 • Ben jij die gezellige en enthousiaste collega, die goed ontwikkelde communicatieve en sociale vaardigheden heeft;
 • Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, want je realiseert je dat je met kwetsbare mensen werkt die op jou en jouw kennis en kunde vertrouwen;
 • Kan jij heel goed zelfstandig werken, maar ook in teamverband en ga je flexibel om met het draaien van alle diensten.


Over Libertas Leiden

Libertas Leiden is als ouderenzorg- en thuiszorg organisatie al meer dan 60 jaar actief in Leiden en is een in-en-in Leidse organisatie. Wij bieden cliënten enerzijds Wonen met Zorg aan en anderzijds zorg aan cliënten die nog thuis (willen blijven) wonen, de Thuiszorg.
Libertas Leiden is een organisatie met meer dan 700 leuke collega’s, een goed salaris en aandacht voor jou en jouw toekomst. Wij zijn voortdurend in ontwikkeling om ervoor te zorgen dat wij een aantrekkelijke werkgever zijn voor werkzoekenden en aantrekkelijk blijven voor de mensen die al bij ons werken.


Over de sector Thuiszorg bij Libertas Leiden: vertrouwd en dichtbij

De cliënt staat bij ons centraal. Dat komt tot uiting in onze maatwerkoplossingen. Onze drijfveer is de zelfredzaamheid van onze cliënten. Zo bepalen wij niets voor ze, maar houden wij rekening met de manier waarop zij zorg willen ontvangen. Door onze hulp en aandacht kunnen zij thuis blijven wonen; we prikkelen hen om zoveel mogelijk zelf het heft in handen nemen en te houden.
Onze Sector Thuiszorg groeit sterk, is in ontwikkeling en kent uitdagende vraagstukken. Zo zijn we onder andere bezig met:

 • het opzetten van een verpleegtechnisch team en een regionale rol in de wondzorgketen;
 • geven we vorm en uitvoering aan een nieuwe manier van plannen en roosteren;
 • maken we ons klaar voor de leidraad herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging, en daarmee samenhangend.

In de Thuiszorg werken we met kleine teams, door de hele stad. Daarmee geven we uiting aan de kernwaarden van Libertas: ondernemend, aandacht en plezier.

Spreekt dit je aan en heb je interesse in deze functie Helpende Plus?
Laat ons dat dan weten! Solliciteer via onderstaande RODE BUTTON en geef aan wat je zo aanspreekt in deze functie en waarom jij denkt dat we jou voor deze functie moeten hebben.

Bij vragen over de functie
Voor meer informatie over de functie Helpende Plus kun je contact opnemen met Leon van Roon, Teammanager Thuiszorg bij Libertas Leiden. Hij is mobiel te bereiken op nummer 06-13069819 of per mail.


Bij vragen over de procedure

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Salima Sidayne, Recruiter bij Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-52364351 of per mail.

Hoe dan verder?

 • Je krijgt binnen 24 uur na je sollicitatie een ontvangstbevestiging. Vervolgens nemen wij zo snel mogelijk contact met je op, hetzij via de mail of telefonisch;
 • Wanneer wij enthousiast zijn over jou, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit gesprek heb je dan met Leon van Roon;
 • Daarna weten wij heel snel of wij met jou aan de slag willen en laten wij je dat ook snel weten. En als jij dat dan ook wilt dan zijn wij heel erg blij!
 • Dan volgt er nog een ontmoeting waarin jij het arbeidscontract tekent en dan is het aftellen voor ons, tot de dag dat jij gaat starten!

Libertas Leiden streeft ernaar om het hele traject binnen 3 weken na sluitingsdatum afgerond te hebben. Wij kijken enorm uit naar je reactie!