Casemanager dementie

Functieomschrijving

THUISZORG, SALARIS MAX €4.061,27 CONFORM CAO VVT FWG 50, 24 UUR PW, CONTRACT VOOR ONBEPAALDE TIJD, LEIDEN


Sluitingsdatum: 27 maart 2023


Wil jij de zelfredzaamheid van de cliënt helpen handhaven en stimuleren? En wil jij de cliënt en mantelzorger gedurende het zorgtraject ondersteunen? Lees dan zeker verder!


Over de functie Casemanager dementie
De werkzaamheden bestaan uit het begeleiden van cliënten met dementie in de thuissituatie. Je ondersteunt de cliënt en mantelzorger gedurende het zorgtraject. In deze rol ben je aanspreekpunt voor vragen op praktisch gebied en om ‘de weg te wijzen in zorgland’, maar ook voor psychosociale begeleiding kan de cliënt en zijn of haar mantelzorger bij jou terecht. Het uitgangspunt is dat je de zelfredzaamheid van de cliënt helpt handhaven en stimuleert. Als thuis wonen niet meer mogelijk is ondersteun je in de toewijzing naar een passende woonomgeving. Je ondersteunt de teams en draagt vakinhoudelijke kennis over aan de teams door het geven van advies en klinische lessen. Samen met je naaste collega’s ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van de zorg aan onze cliënten met dementie.


Hoe je dag er als Casemanager dementie uitziet
Na het lezen van je mail, WhatsApps en andere berichten, maak je een To do-lijst voor de komende dag en prioriteert deze. Per dag breng je ongeveer 3 á 4 huisbezoeken aan cliënten die jij ondersteunt en begeleidt. Na je bezoek zet je de noodzakelijke acties uit en rapporteer je je bevindingen. Ook heb je met regelmaat gesprekken met alleen familie of mantelzorgers. Je ondersteunt, luistert en geeft veel informatie over het ziektebeeld en de mogelijkheden tot ondersteuning van cliënt. Je pleegt telefoontjes naar instanties of vraagt indicaties aan. Tussendoor heb je een overleg met verzorgenden of de wijkverpleegkundige of schuif je aan bij of organiseer je een multidisciplinair overleg. Aan het einde van de dag heb je mogelijk nog een overleg van de werkgroep van het Alzheimer Café of Dementievriendelijk Leiden. Komt er een acute -of crisissituatie tussendoor, dan spring je hierop in, een kwestie van prioriteiten stellen. Aan het einde van de dag kijk je of je alles goed gerapporteerd en eventueel overgedragen hebt, controleer je je 'to do'-lijst en maak je een nieuwe voor jouw volgende werkdag. De dag is dan weer voorbij...


Wat wij jou bieden:

 • Een salaris conform FWG 50: maximaal €4.061,27 bruto, op basis van 36 uur;
 • Een contract voor onbepaalde tijd voor 24 uur per week;
 • Afwisselende baan met veel uitdaging, verantwoordelijkheid en plezier in je werk;
 • Flexibele werktijden en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling, 237,4 vakantie uren o.b.v. een 36-urige werkweek en een eindejaarsuitkering van 8,33%.


Wat jij meebrengt:
De kandidaat die wij graag willen verwelkomen heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel, is initiatiefrijk en stressbestendig in complexe en ad hoc situaties.
Verder heb je:

 • Afgeronde opleiding op hbo niveau, bijv.: toegepaste psychologie, hbo-V, sociaal werk;
 • Praktijkervaring op het gebied van begeleiding en coördineren van psychosociale zorg of met psychiatrische problematiek zou heel fijn zijn, maar hoeft niet;
 • Aantoonbare en actuele kennis van het werkgebied Thuiszorg;
 • Een geldige "Verklaring Omtrent Gedrag" (VOG);
 • Kennis van de sociale kaart van Leiden.Functievereisten

Over Libertas Leiden
Libertas Leiden is als ouderenzorg- en thuiszorgorganisatie al meer dan 60 jaar actief in Leiden en is een in-en-in Leidse organisatie. Wij bieden cliënten enerzijds Wonen met Zorg aan en anderzijds zorg aan cliënten die nog thuis (willen blijven) wonen, de Thuiszorg. Libertas Leiden is een organisatie met meer dan 600 leuke collega’s, een goed salaris en aandacht voor jou en jouw toekomst. Wij zijn voortdurend in ontwikkeling om ervoor te zorgen dat wij een aantrekkelijk werkgever zijn voor werkzoekenden en aantrekkelijk blijven voor de mensen die al bij ons werken. Vertrouwde zorg dichtbij is waar we voor staan. Om die reden werken we met vaste teams en huren we geen uitzendkrachten en ZZP'ers in.


Over de sector Thuiszorg
De Sector Thuiszorg is sterk in ontwikkeling en kent flinke uitdagingen. De cliënt staat bij ons centraal. Dat komt tot uiting in onze maatwerkoplossingen. Zo bepalen wij niets voor onze cliënten, maar houden wij rekening met de manier waarop zij onze zorg willen ontvangen. Daarbij is ‘zo licht mogelijke zorg’ en ‘zo dichtbij mogelijk voor de cliënt’ ons uitgangspunt; we prikkelen onze cliënten om zoveel mogelijk zelf het heft in handen nemen.


Spreekt dit je aan en heb je interesse in deze functie?
Laat ons dat dan weten! Solliciteer via onderstaande RODE BUTTON en geef aan wat je zo aanspreekt in deze functie en waarom jij denkt dat we jou voor deze functie moeten hebben.


Bij vragen over de functie
Voor meer informatie over de functie Casemanager dementie kun je contact opnemen met Jazz Paauw bij Libertas Leiden Zij is mobiel te bereiken op nummer 06- 57371330 of per mail.


Bij vragen over de procedure

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Salima Sidayne, Recruiter bij Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-52364351 of per mail.

Hoe dan verder?

 • Je krijgt binnen 24 uur na je sollicitatie een ontvangstbevestiging. Vervolgens nemen wij 28 maart contact met je op, hetzij via de mail of telefonisch;
 • Wanneer wij enthousiast zijn over jou, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Deze vindt 5 april plaats op onze sfeervolle team-west locatie in Leiden en is met Jazz Paauw teammanager, Gerda Schoneveld casemanager dementie en een HR adviseur;
 • Wanneer dit gesprek positief verloopt voor alle partijen weten wij heel snel of wij met jou aan de slag willen en laten wij je dat ook snel weten. En als jij dat dan ook wilt dan zijn wij heel erg blij!


Libertas Leiden streeft ernaar om het hele traject binnen 3 weken afgerond te hebben vanaf het moment dat je solliciteert.

Wij kijken alvast enorm uit naar je reactie!