Bijbaan/vakantiebaan voor zorgstudent

Functieomschrijving

KOM JIJ ONS VERSTERKEN IN JOUW VAKANTIE EN/OF IN JE VRIJE UURTJES?

THUISZORG / WONEN MET ZORG, MINIMAAL €12,10 BRUTO PER UUR (AFHANKELIJK VAN FUNCTIE), OPROEPCONTRACT, AANTAL U/PW IN OVERLEG, LEIDENWat wil jij?
Wil jij werken in je vrije uurtjes en/of in de vakanties? Zou jij ervaring willen opdoen en in de praktijk willen brengen wat jij geleerd hebt? En zou jij willen werken in de ouderenzorg? Lees dan vooral verder!


Bij Libertas Leiden kennen we twee sectoren: de Thuiszorg en Wonen met Zorg. In de Thuiszorg ondersteunen we (oudere) mensen die nog thuis wonen, met zorg aan huis. In onze 4 Wonen met Zorg locaties wonen mensen die niet meer voldoende voor zichzelf kunnen zorgen door somatische (lichamelijke) klachten of door psychogeriatrische (= een psychische stoornis die verband houdt met ouderdom, zoals dementie) klachten. Bij beide sectoren kunnen wij je hulp goed gebruiken!

Dit zijn de functies waarbij wij jouw hulp goed kunnen gebruiken:

Helpende (plus) - Zorg assistent - Verzorgende IG

Binnen de Thuiszorg:

 • Helpende (plus): Als je het leuk vindt om zelfstandig aan het werk te zijn dan is de Thuiszorg misschien wat voor jou. Nadat je ongeveer vijf diensten hebt meegelopen met een ervaren helpende die jou alles laat zien en ervaren wat je nodig hebt, ga je zelfstandig op pad. Een dienst bij de Thuiszorg begint met het bespreken van alle bijzonderheden die van belang zijn voor je dienst, samen met je collega's onder het genot van koffie of thee. Daarna pakt iedereen zijn iPad waarin zijn/haar route staat met bijbehorende cliënten zodat iedereen weet wat er per cliënt van hem/haar verwacht wordt.
  Je kunt aan de slag als Helpende bij een afgeronde opleiding Helpende Zorg en Welzijn, 2e jaar VIG of MBO/HBO Verpleegkundige.

Bij Wonen met Zorg:

 • Zorg assistent: Deze functie lijkt op de functie Helpende, dus ook hier help je de bewoners bij in en uit bed komen, wassen, aan- en uitkleden, eten, drinken. Hier werk je ook zelfstandig, maar in een team. Er is dus altijd een collega in de buurt om je te helpen als het nodig is.
  Je kunt aan de slag als Zorg assistent wanneer je het eerste jaar van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn hebt afgerond. Heb je dat niet, dan geen zorgen. Wij geven je een cursus ADL zodat je toch aan de slag kunt
 • Verzorgende IG: Als Verzorgende IG richt je je op verzorgende, begeleidende en verpleegtechnische handelingen. Het uitgangspunt is dat je de cliënt helpt om zelf zo lang mogelijk de regie te houden. Als Verzorgende IG stel je zelfstandig een (elektronisch) zorgleefplan op, voer je de zorg uit en signaleer je veranderingen in gezondheid en het welbevinden van de cliënt.
  Je kunt aan de slag als Verzorgende IG bij een afgeronde opleiding Verzorgende IG of student MBO/HBO Verpleegkundige. Als Verzorgende in opleiding mag je de IG-handelingen verrichten waarvoor jij bekwaam bent. Er is altijd een bevoegd collega waarop je kunt terugvallen.

Functievereisten

Wat wij jou bieden 

Wij doen altijd het beste voor onze cliënten, maar we vinden ook dat jij het beste verdient. Wij waarderen het enorm dat je tijdens je vrije- en vakantiedagen bij ons aan de slag wil en zullen dan ook ons best doen en ervoor zorgen dat je het naar je zin hebt bij ons. Daarnaast bieden wij: 

 • Een oproepcontract. Wanneer je je sollicitatiegesprek hebt gehad en wij graag met elkaar door willen mag je aangeven welke periode en dagen je beschikbaar bent. Wij zullen met de planning dan zoveel mogelijk met jouw wensen rekening houden; 
 • Bruto uurloon is exclusief vakantietoeslag, regelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering en is afhankelijk van je functie en ervaring:
  • Zorg assistent: FWG 15, minimaal €12,10 per uur
  • Helpende: FWG 25, minimaal €12,94 per uur
  • Verzorgende IG: FWG 40, minimaal €14,50 per uur


Wat jij meebrengt
 
Wanneer je interesse hebt in één van deze functies zegt dat al dat je hart op de juiste plek zit en dat je iemand bent die graag andere mensen helpt. Dat vinden wij belangrijk. En verder: 

 • Ben je minimaal nog nét niet volwassen; 
 • Voor de functies Helpende en Zorg assistent ben je minimaal in het bezit van een vmbo diploma. Afhankelijk van jouw studie of leerjaar kun je ook op hoger niveau aan de slag;
 • Kan jij heel goed zelfstandig werken, maar ook in teamverband en ga je flexibel om met het draaien van alle diensten. 
 • Ben jij die gezellige en enthousiaste collega, die goed ontwikkelde communicatieve en sociale vaardigheden heeft; 
 • Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, want je realiseert je dat je met kwetsbare mensen werkt die op jou en jouw kennis en kunde vertrouwen. 


In welke functie kunnen wij jou inzetten?

Dat is afhankelijk van de zorgopleiding die jij doet en welk jaar jij hebt afgerond. Zie hieronder voor een overzicht:

Mbo Helpende Zorg en Welzijn:

 • 1e jaar afgerond: Zorg assistent
 • 2e jaar afgerond: Zorg assistent

Mbo Verzorgende IG:

 • 2e jaar afgerond: Helpende (plus)

Mbo Verpleegkundige:

 • 1e jaar afgerond: Helpende (plus) 
 • 2e jaar afgerond: Helpende (plus)
 • 3e jaar afgerond: Helpende (plus)

Hbo Verpleegkundige:

 • 1e jaar afgerond: Helpende (plus)
 • 2e jaar afgerond: Helpende (plus)
 • 3e jaar afgerond: Helpende (plus)
  Als Verzorgende in opleiding mag je de IG-handelingen verrichten waarvoor jij bekwaam bent. Er is altijd een bevoegd collega waarop je kunt terugvallen.

 
Over Libertas Leiden
Libertas Leiden is als ouderenzorg- en thuiszorgorganisatie al meer dan 60 jaar actief in Leiden en is een in-en-in Leidse organisatie. Wij bieden cliënten enerzijds Wonen met Zorg aan en anderzijds zorg aan cliënten die nog thuis (willen blijven) wonen, de Thuiszorg.
Libertas Leiden is een organisatie met meer dan 600 leuke collega's, een goed salaris en aandacht voor jou en jouw toekomst. Wij zijn voortdurend in ontwikkeling om ervoor te zorgen dat wij een aantrekkelijk werkgever zijn voor werkzoekenden en aantrekkelijk blijven voor de mensen die al bij ons werken.

  

Over de sector Thuiszorg 
Bij Libertas Leiden staat de cliënt centraal. Dat komt tot uiting in onze maatwerkoplossingen. Onze drijfveer is de zelfredzaamheid van onze cliënten. Zo bepalen wij niets voor ze, maar houden wij rekening met de manier waarop zij zorg willen ontvangen. Door onze hulp en aandacht kunnen zij thuis blijven wonen; we prikkelen hen om zoveel mogelijk zelf het heft in handen nemen en te houden. 


Over de sector Wonen met Zorg 
Libertas Leiden heeft vier Wonen met Zorg locaties in verschillende woonwijken van Leiden. Hier bieden we onze bewoners een prettige woonomgeving waar zij zoveel mogelijk hun zelfstandigheid behouden. We bieden zorg en begeleiding die hierbij past. Dat kan op een afdeling somatiek zijn of op een afdeling psychogeriatrie. 


Spreekt dit je aan en heb je interesse in één van deze functies? 
Laat ons dat dan weten! Solliciteer via de RODE BUTTON en geef aan in welke functie je interesse hebt, wat je zo aanspreekt in die functie en waarom jij denkt dat we jou voor deze functie moeten hebben. 
 
Bij vragen over de functie 
Voor meer informatie over deze functies kun je contact opnemen met: 

 • Petra van Velzen, Teammanager Wonen met Zorg.
  Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-12370253 of per mail 
 • Anke Bezemer, Teammanager Thuiszorg
  Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-12126010 of per mail 


Bij vragen over de procedure 

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Petra Vogels, Recruiter bij Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-24201771 of per mail 


Hoe dan verder? 

 • Je krijgt binnen 24 uur na je sollicitatie een ontvangstbevestiging en binnen 3 werkdagen nemen wij contact met je op, hetzij via de mail of telefonisch; 
 • Wanneer wij, na ons telefonisch gesprek, enthousiast zijn over jou, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek;
 • Daarna weten wij heel snel of wij met jou aan de slag willen en laten wij je dat ook snel weten. En als jij dat dan ook wilt dan zijn wij heel erg blij! 
 • Dan volgt er nog een ontmoeting waarin jij het arbeidscontract tekent en dan is het aftellen voor ons, tot de dag dat jij gaat starten! 

Nb: bij aanname moet een VOG (= verklaring omtrent gedrag) overlegd kunnen worden. Deze moet je zelf aanvragen en betalen, maar wordt door ons weer vergoed bij de eerste salarisuitbetaling. 


Libertas Leiden streeft ernaar om het hele traject binnen 3 weken na je sollicitatie afgerond te hebben. Wij kijken enorm uit naar je komst!